Seniorboende

Är du folkbokförd i Danderyds kommun har du rätt att ställa dig i kö till ett seniorboende från den dag du fyller 70 år. Tilldelningen är inte behovsbedömd.

Nytt förslag om regler för seniorboende

Socialnämnden tog i juni fram ett förslag om nya regler för kön till seniorbostäder och att införa trygghetsboende på Kevinge. Detta förslag ska behandlas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, som kommer besluta om eventuella förändringar.

Om seniorboende

Du kan bli tilldelad en seniorbostad som tidigast då du fyllt 75 år. Gifta och sammanboende par får stå i kö från den dag som den äldste fyller 70 år.

Det finns seniorbostäder på 1-4 rum och kök i olika bostadsområden. Några av dessa är radhus. Mer information om bostäderna samt var de finns hittar du under länken Hitta seniorboende.

Hitta seniorboende - karta med seniorboenden i Danderyd

Mer information

Information kring ansökan

Utskrivbar karta över seniorbostäder

Renovering och stambyte

Kommunen är inte ansvarig för att ordna en tillfällig lägenhet (evakueringslägenhet) vid fastighetsrenoveringar eller stambyten. Den boende får själv, i samråd med sin hyresvärd, bostadsrättförening eller anhöriga, finna ett annat boende. Det gäller oavsett om du bor i villa, bostadsrättslägenhet eller hyreslägenhet.

Socialkontoret

Box 28, 182 11 Danderyd

socialkontor@danderyd.se

Handläggare för färdtjänst och riksfärdtjänst

08-568 911 35

Telefontid: måndag - fredag 9-10

Uppdaterad: 2021-07-14

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.