Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Folkmusikensemble

Ensemble, att spela tillsammans är navet i vår undervisning och spellektionerna är i första hand ”support” till ensemblen. Satsningen på ensembler ger medlemmarna möjlighet att utvecklas snabbare och bli än bättre på sitt instrument – en god och rolig förberedelse för ett livslångt musicerande!

Undervisningen

Som elev på Kulturskolan är målet inte bara att du skall lära dig ett instrument. Du ska även ges möjlighet till att öva scenframträdande genom att uppträda inför publik och spela upp inför din grupp. Att samspela och att lära sig att både ge och ta plats i gruppsituationer är ett viktigt inslag i undervisningen.

Att vara med i en folkmusikensemble innebär att du på sikt har möjlighet att spela två gånger i veckan, dvs du har ensemblerepetition samt ytterligare ett lektionstillfälle. I gengäld förväntas de som väljer ensembleverksamheten vara en del av ”laget” och medverka aktivt för att utveckla såväl sitt eget spelande som ensemblen.

Lokaler

Folkmusikensemblen repeterar i Kulturskolans lokaler på Danderydsgården. Konserter och andra framträdande sker dock på olika platser.

Kulturskoletröja

Våra orkestrar/ensembler skall ha en gemensam "uniform" framöver i form av en svart kulturskoletröja. Tröjan används när vi har konserter och uppträder gemensamt i olika sammanhang. Tröjan är en svart piké med ensemblenamnet tryckt på ryggen samt en liten logotyp på höger bröst. Tröjan kostar 290 kr och beställs i början av höstterminen.

Ämnesgrupper

Ämnesplan Orkester/ensemble

Folkmusikverkstad (7-8 år)

Folkmusik Studio - blandade instrument (9-19 år)

Grupper från 9 år (åk3), följer ämnesplanen utifrån gruppens ambitionsnivå.
Harpa, stråk, slagverk mm. Alla välkomna!

Folkmusikensemble

Grupper från 10 år (år 4), där ämnesplanen följs och förutsätter elevengagemang utöver lektionstillfället. Du har en ensemblerepetition samt ett lektionstillfälle.