Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Tryggghetsvandring för föreningar

I år väntas fler ungdomar än vanligt spendera sommaren hemma i Danderyd. Ett nytt bidrag har därför skapats med syftet att få fler vuxna att trygghetsvandra under veckorna 29-33. Bidraget kan sökas av Danderyds föreningar.

Trygghetsvandrare är extra vuxna som rör sig ute bland kommunens ungdomar under eftermiddagar och kvällar, ett par timmar per tillfälle. Huvudsyftet är att skapa trygghet genom att synas och finnas till hands på de platser i Danderyd där ungdomar rör sig.

Vi vuxna är viktig förebilder och att trygghetsvandra är ett sätt att lära känna ungdomarna i Danderyd och få större insikt i hur det är att vara ung i vår kommun. Genom vuxnas närvaro kan risken för skadegörelse, missbruk och våld minska.

Nu låter vi föreningar trygghetsvandra

Föreningar som har medlemmar som vill ge sig ut på promenad och samtidigt skapa trygghet för kommunens ungdomar kan beviljas ett bidrag på 5000 kronor. För att få bidraget krävs följande: 

Minst fyra personer, minst 20 år gamla, ska trygghetsvandra runt om i Danderyd kommun under fem kvällar klockan 16:30-22:00 under veckorna 29-33.

Bidraget gäller specifikt för sommaren 2020 och kan sökas av föreningar som finns med i Danderyds kommuns föreningsregister. Är det fler än tio föreningar som anmäler sitt intresse, tilldelas uppdraget efter ansökningsdatum, det vill säga först till kvarn.

Danderyds föreningsregister

Anmäl ert intresse

Om din förening vill trygghetsvandra under sommaren 2020, anmäl ert intresse genom att skicka föreningens kontaktpersons namn och telefonnummer till Jonas Jonsson, senast den 30 juni 2020.

jonas.jonsson@danderyd.se

Välkommen till uppstartsmöte!

Torsdagen den 2 juli kl 16:30

Nu på torsdag hålls ett uppstartsmöte på Fribergagården, med genomgång av praktisk information. En representant från varje förening bör då delta. Mer detaljer kring mötet skickas till de föreningar som anmält sig.

Till uppstartsmötet ska varje förening lämna önskemål om vilka eftermiddagar och veckor som de önskar trygghetsvandra. Om fler föreningar önskar samma dagar behöver vi komma överens om en fördelning. Ta gärna med några olika alternativ på datum.