Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Mötesplatser

Danderyds kommun och Ungt fokus erbjuder olika alternativ till mötesplatser för unga.

demo - kultur och aktivitetshus

Vi välkomnar dig som är mellan 13-18 år. Här kan du fika, använda vår replokal, spela in musik i studio, träna i gymet, spela tv-spel, biljard eller pingis, läsa läxor, skapa, spela innebandy och mycket mera.

Vi erbjuder en fullstor konstgräsyta för alla tänkbara bollaktiviteter och uteverksamheter. Utanför demo finns en skateramp som inbjuder till att utmana sina gränser, det finns även ett flertal basketkorgar för den som vill spela lite street basket. När solen skiner är det inte ovanligt att grillen åker fram.

I vår replokal Red End Studios har många band passerat genom åren, foton vittnar om en levande livescen i Danderyd. Vi erbjuder 2 stycken fullt utrustade replokaler. Det finns även möjlighet till inspelning. Vi har personal med erfarenhet av musikproduktion, bandverksamhet, skivinspelningar och turnéer. Vill ni få fart på musikkarriären så står vi beredda att ta emot er.

demo är en plats som stödjer drömmar och visar på möjligheter.

Öppettider

Ordinarie öppettider
Måndag-torsdag kl 14-21
Fredag kl 13-23
Lördag kl 15-23

Kontakt

Mörbyhöjden 24, 182 32 Danderyd

08-568 916 51

demos hemsida hittar du här

Instagram: @demodanderyd

 

 

Ungdomscentrum Enebyberg

Här finns det tillgång till en ateljé, datorer och tv-spel. Det finns också en mindre sal för t ex pingis eller innebandy. Vill du köpa ett mellanmål så kan du göra det i vårt café. Hit är du som går i årskurs 5 och 6 välkommen fem eftermiddagar i veckan.

Ungdomscentrum är en del av Träffpunkt Enebyberg och är en fritidsgård för barn i årskurs 5 och 6.

Vi skapar tillsammans med barnen en inspirerande, rolig och trygg öppen verksamhet med ett brett utbud av olika aktiviteter. På Ungdomscentrum kan man experimentera inne i vår fina ateljé, t ex dreja, måla eller prova på en mer styrd workshop ledd av personal.

Vi har en stor skapande inriktning på Ungdomscentrum och erbjuder veckovis nya roliga workshops! Man kan också komma hit för att spela pingis, baka, fika, spela bräd - eller tv-spel, plugga eller bara slappna av och hänga!

Ungdomscentrum lägger stor vikt vid ungdomsmedverkan, dvs att alla våra besökare ska kunna påverka hur verksamheten ska se ut. Därför händer det alltid något kul hos oss på Ungdomscentrum!

Varmt välkomna förbi!

Öppettider:

Måndagar 13.30 - 18.00

Tisdagar 13.30 -18.00

Onsdagar 13.30 - 18.00

Torsdagar 13.30 - 18.00

Fredagar 13.00 - 18.00

Kontakt:

Cedervägen 2, Enebyberg

Tel: 08-568 919 27

traffpunkt.enebyberg@danderyd.se

Instagram - @ungdomscentrum

 

 

Fritidsträffen

Vi erbjuder ungdomar med olika funktionsvariationer en mängd olika aktiviteter som stimulerar lärande och ökar livsglädjen.

Att starta eftermiddagen med 15 minuters avslappning med bodyscanning bidrar till att ungdomen får landa, komma ner i varv och hantera den dagliga stressen. Detta arbetssätt har utvecklat tillsammans med ungdomarna genom att vi kontinuerligt pratar och aktivt lyssnar på deras idéer.

Vi arbetar hälsofrämjande genom fysisk aktivitet. Hälsotänket genomsyrar även det nyttiga mellanmålet, där ungdomarna själva och kommer med förslag på meny.

Vi är helst ute om vädret tillåter, leker lekar och utforskar naturen på olika sätt. I vår atelje erbjuder vi skapande verksamhet så som drama och poesi. Tillsammans utforskar vi olika material så som gips lera och akvarellfärger.

Vi utgår från besökarnas behov av aktivitet och vi tror på fritt skapande och lekar.

Vi ser varje person som en egen individ och vill på så visa att alla ska få samma möjlighet till livs utrymme. Vi arbetar ständigt med ett aktivt ledarskap som hela tiden bygger på att ha ungdomen i focus, vi tror på enskilda samtal där vi lyssnar aktivt och inkännande.

Vi arbetar tydliggörande med fasta rutiner och struktur som möjliggör annan verksamhet.

Varje dag för personalen en loggbok där ungdomarnas åsikter kommer fram och synliggörs. Loggboken ligger även till grund för reflektion samt utvecklande av verksamheten.

Kontakt:

Tel: 08-568 919 31