Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Matens innehåll och specialkost

Den 1 juli 2011 trädde den nya skollagen i kraft och från att tidigare bara specificerat att eleverna i grundskolan ska erbjudas en kostnadsfri måltid finns numera även med att denna måltid ska vara näringsriktig.

Matens innehåll

För att möta lagkravet har Vasaskolan köpt in ett näringsberäkningsprogram för att kontinuerligt kunna kontrollera att den mat som serveras uppfyller de näringsrekommendationer som gäller för barn i grundskolan.

Som utgångspunkt använder vi oss av livsmedelverkets näringsrekommendationer och följer kontinuerligt den information som finns på deras hemsida. Den som är intresserad kan läsa mer på

Livsmedelsverkets webbplats

Vår målsättning på Restaurang Guldtuppen är att laga en näringsriktig mat baserad på bra råvaror, KRAV-certifierade när vi har möjlighet till. I så stor utsträckning som det är möjligt lagar vi all mat från riktiga råvaror och minimerar mängden helfabrikat. Maten ska vara smakrik, se bra ut och dofta gott. Den ska helt enkelt påverka alla sinnen på ett positivt sett.

Specialkost och allergi

I dagens läge är det många barn som lider av olika typer av födoämnesallergier och därför behöver speciell kost. För att vi i köket på bäst sätt ska möta dessa behov behöver vi intyg från föräldrarna samt läkarintyg där det anges vilken typ av allergi som barnet har. Denna blankett hittar ni på schoolsoft eller går bra att hämta direkt i skolrestaurangen eller hos skolsköterskan.

Mer information om hur du beställer specialkost