Båtar och hamnar

Kommunen upplåter plats för Danderydsbornas fritidsbåtar. Inom kommunen finns det 11 småbåtshamnar med cirka 1 500 båtplatser på vatten. Därutöver finns ett antal bojplatser inom vissa av hamnarna.

Både båthamnar och uppläggningsplatser administreras av båtklubbarna och arrenderas ut av kommunen. För att få båtplats anmäler du ditt intresse till aktuell båtklubb.

Förteckning över båtklubbar i Danderyd

Huvudansvarig för kommunens småbåtshamnar, fyrar, sjömärken och övriga funktioner för båtsporten är anläggningsavdelningen på Tekniska kontoret.

Förutom småbåtshamnar för fritidsbåtar finns även hamnar på Tranholmen och vid Svanholmen för Tranholmsbornas trafik till fastlandet.

Ramper för att lägga i båtar

Det finns ett antal iläggningsramper där allmänheten kan lägga i båtar. Ramperna finns i Framnäsviken (Svalnäsvägen), Långängsstrand vid Svanholmsparken, Nora Strand (Syrénvägen) och vid marina läroverket i Stocksund.

Pontonbro till Tranholmen

Mellan Tranholmen och Stocksund är en flottbro utlagd mellan den 1 november och den 15 april. Vid sen islossning kan broflytten senareläggas.

Båtliv med gott samvete

Östersjön är ett unikt innanhav och dess vackra natur är något vi alla måste värna om. Här hittar du tips och information för ett båtliv med gott samvete.

Läs mer om hållbart båtliv

Kontaktinformation

Tekniska kontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.