Utegym

I kommunens fyra utegym kan du helt gratis träna styrka med hjälp av redskapen eller göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. Ett av gymmen är speciellt anpassat för aktiva seniorer.

Utegym vid Stockhagen IP

Den 20 oktober 2018 invigdes kommunens fjärde utegym, vid Stockhagens IP. Gymmet som är helt gjort i trä är tillgänglighetsanpassat och välkomnar därmed alla som vill utöva friskvård utomhus.

Här kan du bland annat lyfta stockar och göra knäböj, sit-ups och andra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd.

Rinkebyskogens utegym

Det finns ett enklare utegym vid starten av motionsspåren. Här har du möjlighet att träna dips, chins, axelpress och situps. Gymmet ligger uppe på en trall som fungerar bra som stretchyta.

Altorpsskogens utegym

Omkring 150 meter in från starten av motionsspåret finns ett gym där du kan träna chins, bänkpress, stocklyft, knäböj, situps och axelpress. Gymmet är upplyst under kvällstid. Hela gymmet renoverades under våren 2019.

Utegym för seniorer

På gymmet som ligger i anslutning till Kevinge seniorboende kan du som är senior utmana kropp och sinne och träna själv eller i grupp. Det går också bra att ta med barn eller barnbarn och träna tillsammans med dem.

Utomhusträning

utegym i Danderyd

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Uppdaterad: 2021-02-10

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.