Sökes: Hyresgäst till Enebybergs gård

Enebybergs gård söker nu en ny hyresgäst

Enebybergs gård byggdes år 1775 och fick ytterligare en våning 1795. Men nu, 2020, har en omfattande renovering gjorts och Djursholms AB som äger byggnaden söker nu en ny hyresgäst som vill driva en publik verksamhet.

Enebybergs gård har tidigare varit uthyrd som konferens- och festvåning.

Gården är en kulturbyggnad och är belägen i natursköna Enebyberg, 20 minuter från Stockholm city.

Vilken typ av renovering har genomförts?

En omfattande renovering av Enebybergs gård har genomförts med fokus på byggnadsvård. Gården har fått ett nytt vattenburet värmesystem och ett nytt ventilationssystem för att klara större festsällskap.

Gården har ett modernt mottagningskök med kyl och frys samt ett separat diskrum. I anslutning till köket utrymmen för uppläggning av mat. Nya toaletter finns båda våningarna. Fiber, bergvärme och ett nytt ventilationssystem har installerats.

Uthyrningsbar yta är ca 350 kvm i två plan. På bottenvåningen finns mottagningskök, kapprum, WC och tre sällskapsrum. Från entréhallen går trappan upp till övervåningen. Från köket finns ytterligare en trappa för personal. Övervåningen har en stor festsal för ca 50 gäster med ny ventilation. Ytterligare fyra sällskapsrum finns på samma våning. Övervåningen har två nya WC.

Vilken typ av verksamhet efterfrågas?

Gården lämpar sig för konferens och festverksamhet men för den kreative finns många möjligheter. Enebybergs gård har under många år varit en populär samlingsplats för middagar, bröllop och andra evenemang. Enebybergs Gårds Förening, Enebybergs hembygdsförening, har enligt tradition tillgång till gården och trädgården ett antal gånger per år utan kostnad för möten, evenemang, midsommarfirande, julgransplundring mm. En ny hyresgäst har här många möjligheter till samarbete med föreningen. I samband med kontraktsskrivning kan föreningens nyttjande komma att regleras i hyresavtalet i samförstånd med föreningen.

De som är intresserade att hyra Enebybergs gård får gärna anmäla sitt intresse med att beskriva sin verksamhet samt idéer och skicka detta till DjursholmsAB@danderyd.se

Intresseanmälningar tas emot löpande. På förfrågan visar vi gärna gården och vilka möjligheter som finns. Tillträde till gården kan ske så snart ett hyresavtal godkänts.

Välkommen med er intresseanmälan!

David Grind

VD Djursholms AB

Ritningar

Plan 1

Plan 2

Ritning Kök

Uppdaterad: 2021-08-03

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.