Sommarlov 2021

Sommarlov i Danderyd betyder tid för många härliga aktiviteter både inne och ute. Här fyller vi på med tips på aktiviteter för barn och unga.

Digital bokcirkel

En bok ligger uppslagen i gröngräset, med blommor på.

Är du 13-18 år och tycker om att läsa? Kultur- och aktivitetshuset Fribergagården och Danderyds bibliotek bjuder in till digitala träffar där alla läser samma bok: Annabelle av Lina Bengtsdotter. Den 22 juni drar det igång med en introduktion och olika boktips. Den 10 augusti kl 15:00 är det avslutning och samtal om boken Annabelle.

Vill du vara med? Mejla till Jennifer Coccomo eller kontakta bokcirkeln på Discord; Fribergagården#3754. Är du snabb med din anmälan kan du vara en av de tio som får boken Annabelle gratis!

Mejl till Jennifer Coccomo

Simskola vid Sätraängsbadet

Simskola med Svenska livräddningssällskapet, för dig som inte kan simma eller som vill lära dig mer och som är 5-12 år. Simskolan pågår måndag till fredag den 12-23 juli (vecka 28-29) och är helt gratis!

Simskolan hålls på tre olika nivåer, doppingen, grodan och sälen. Lektionerna är 40 minuter och en del av tiden tillbringas i vattnet, en del på land.

Läs mer om simskolan

Här anmäler du dig

Vattenläger - fullbokat!

Sommar med barn på brygga med fötterna i vattnet.

För 21:a året i rad anordnas vattenläger i Stocksunds hamn. Du kan åka ring eller vattenskidor bakom motorbåt, paddla kajak och kanadensare, segla optimistjolle, fiska, bada, hoppa studsmatta, spela basket och fotboll. Du kan slappa på bryggan, läsa en bok, sola och bara ta det lugnt om du känner för det. Pigga, glada och erfarna ledare ser till att det blir ett roligt vattenläger!

Vattenlägret är nu tyvärr fullbokat!

Kulturskolans sommarläger

Välkommen till dagar med kreativt skapande på ett lekfullt sätt. Dagarna kommer att innehålla en mix av sång, dans, teater och bild. Om vädret tillåter blir det även avbrott för en och annan uteaktivitet.

Anmälningsavift: 600 kr per deltagare och läger.

Läger 1

Den 21-24 juni, kl 09:30-15:00. För dig som är 2010-2012.

Läger 2

Den 9-12 augusti, kl 09:30-15:00. För dig som är född 2009-2011.

Här anmäler du dig till kulturskolans sommarläger

Simskola i Ösbysjön

En pojke klättrar ner längs en badstege.

Simskola med Svenska livräddningssällskapet, för dig som inte kan simma eller som vill lära dig mer och som är 5-16 år. Simskolan pågår måndag till fredag den 28 juni-9 juli (vecka 26-27) och är helt gratis!

Simskolan hålls på tre olika nivåer, doppingen, grodan och sälen. Lektionerna är 40 minuter och en del av tiden tillbringas i vattnet, en del på land.

Läs mer om simskolan

Här anmäler du dig

Singer/songwriter workshop

Kille som spelar keyboard och tjej som sjunger i mikrofon.

Lär dig skriva och framföra låtar tillsammans med professionella musiker. Ni kommer under en fyra timmars workshop att göra en djupdykning i känslor, uttryck och de verktyg som behövs för att skriva en färdig låt. Vi bjuder på fika!

Du är välkommen oavsett om du är en van låtskrivare eller om du aldrig har skrivit musik tidigare. Bakom kursen står Stage Academy.

Gratis - men föranmälan krävs, vi tar emot ett begränsat antal deltagare.

Mer information om workshoppen

För dig som är 10-15 år

Den 28 juli kl 13:00-17:00

Plats: Danderydsgården

Anmälan sker via mail:

info@stageacademy.se

Mejl till Stage Academy för anmälan och mer information

Öppen scen med Stage Academy

Kille i keps som spelar saxofon.

Kom och upplev dina artistdrömmar fullt ut. Prova på att stå på scenen och få coaching av professionella aktörer i musikbranschen. Du behöver inte ha några förkunskaper och alla som vill prova på att sjunga på scenen och få coachning är välkomna. Vi bjuder på fika!

Bakom evenemanget står Stage Academy.

Gratis - men föranmälan krävs, vi tar emot ett begränsat antal deltagare.

Mer information om öppen scen

För dig som är 10-15 år

Den 2 augusti kl 13:00-17:00

Plats: Danderydsgården

Anmälan sker via mail:

info@stageacademy.se

Mejl till Stage Academy för anmälan och mer information

Music summer camp

Mikrofon och logga för Music summer camp 2021

Är du redo att ta nästa steg i din musikkarriär? Musik Summer Camp hålls tillsammans med Ungt fokus på Red End Studios i Danderyd. Här får du verktygen för att ta din musik till nästa nivå, samt grundläggande kunskap i hur du kan marknadsföra dig via sociala medier, radio, Spotify och övriga musikbranschen. Allt för att ge din musikaliska resa en extra boast!

Lägret är för dig som har kommit en liten bit på vägen i ditt musikskapande. Du har ett intresse för musikskapande och vill ta nästa steg i din utveckling.

Lägret som pågår under tre dagar (vid två olika tillfällen) består av föreläsningar och diskussion men framför allt kommer vi att skapa musik.

Mer information om lägret

För dig som är 13-18 år

Period 1: den 6-8 juli

Period 2: den 13-15 juli

Plats: Red End Studios, Fribergagården, Mörbyhöjden 24

Kostnad: 300kr

Mer information om Music summer camp

Event med våra ungdomsambassadörer

Fyra ungdomar med vita t-shirt där det står Ungdomsambassadör på ryggen.

Under fyra veckor kommer våra ungdomsambassadörer tillsammans med personal i Ungt fokus att genomföra flera event riktade till andra ungdomar i kommunen som är 12-18 år.  

Ungdomsambassadörerna kommer att i dialog med ungdomarna ta reda på vad de har för intressen, vad de är nyfikna på, vad de skulle vilja prova på och vad som skulle vara roligt att göra.

Exakt vad det blir för event vet vi först i sommar. Håll utkik under vecka 25-28! 

Mer info och program kommer att läggas ut på Instagram 

@ungdomskoordinatorer 

@fribergagarden 

Sommarlovsboken

Tjej som sitter utomhus vid ett bord och läser i en bok.

Låna och läs fyra böcker och skriv om dem i läsdagboken. Läsdagboken finns att hämta från och med den 1 juni i Djursholms, Enebybergs och Stocksunds bibliotek. Du kan även hämta den på bibliotekens webbplats. 

Här kan du hämta läsdagboken

När du har fyllt i dagboken lämnar du in den på ditt närmaste öppna bibliotek, någon gång mellan den 1 augusti och 11 september, så får du en bok i present!

Sommarlovsboken vänder sig till dig som är 6-12 år och kan läsa på egen hand.

Mer information om biblioteken och deras öppettider

Bada i sjö eller pool

Danderyd har en lång kuststräcka mot Edsviken och Värtan med flera badmöjligheter. Det finns även fina badplatser vid Ösbysjön och Rösjön. Kvarnparksbadet är ett populärt bassängbad utomhus, som håller öppet under sommarmånaderna.

Badhus och bassängbad

Badplatser

Sparka boll

Ett par barnben med fotbollsskor springer mot en fotboll.

Flera av kommunens idrottsföreningar anordnar fotbollsskolor, för att anmäla dig eller ditt barn till en sådan, kontakta respektive förening. Plats för spontanfotboll för ett gäng kompisar finns på flera platser. Totalt finns hela 16 fotbollsplaner med konst- eller naturgräs här i Danderyd.

Fotbollsplaner

Träna i naturen

Två tjejer på ett utegym.

Passa på när det är varmt och ljust ute att komma igång med träningen! Trevligt att göra både ensam och i grupp - och bra för kroppen. I Danderyd finns flera fina utegym och motionsspår. Lite stillsammare träning finns att få vid kommunens boulebanor. Ut och njut!

Utegym

Motionsspår

Boulebanor

Uppdaterad: 2021-07-26

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.