Sommarlov 2022

Sommarlov i Danderyd betyder tid för många härliga aktiviteter både inne och ute. Här fyller vi på med tips på aktiviteter för barn och unga för sommaren 2022.

Simskola i Ösbysjön

En pojke klättrar ner längs en badstege.

Simskola med Svenska livräddningssällskapet måndag till fredag under veckorna 26 och 27. För dig som är mellan 5-12 år och som inte kan simma eller vill lära dig mer. Kursen är gratis!

Lektionstid 40 minuter varav en del är i vattnet och en del är på land. Simskolan har tre olika nivåer; Doppingen, Grodan och Sälen. Det kan vara blandade åldrar i grupperna.

Läs mer om tider, förkunskaper och hur du anmäler dig

Prova på artisteri med Stage academy

Närbild på tjej som sjunger i mikrofon.

Vill du bli artist och få en inblick i musikbranschen? Kom till Danderydsgården den 29 juni och 3 augusti kl 13-16  och träffa Stage academy. Scenen är öppen och du får råd och tips på hur du tar ditt artisteri till nästa nivå. Kursen är gratis och vi bjuder på fika!

Plats: Danderydsgården, Noragårdsvägen 27

Datum: 29 juni och 3 augusti, kl 13-16

Ålder: Från 10 år

För anmälan och mer information, mejla till Annamia på Stage academy;

annamia@stageacademy.se

Vattenläger 

Sommar med barn på brygga med fötterna i vattnet.

För 22:a året i rad anordnas vattenläger i Stocksunds hamn. Du kan åka ring eller vattenskidor bakom motorbåt, paddla kajak och kanadensare, segla optimistjolle, fiska, bada, hoppa studsmatta, spela basket och fotboll. Du kan slappa på bryggan, läsa en bok, sola och bara ta det lugnt om du känner för det. Pigga, glada och erfarna ledare ser till att det blir ett roligt vattenläger!

Läs mer om 2022 års vattenläger här

Kulturläger

En glad flicka i utklädningskläder.

Ett fyra dagars kulturläger med Danderyds kulturskola. Det bjuds på en mix av musik, dans, teater och konst. Alla får möjlighet att prova på allt, både i större och mindre grupper. Tillsammans med kompisar och ledare blir det kreativt skapande på ett lekfullt sätt!

Deltagarna förväntas delta samtliga 4 dagar mellan kl 09.30-15.00 och ha med sig egen lunchmatsäck. Lägeravgiften återbetalas inte vid avbokning av plats, senare än 5 arbetsdagar före lägerstart eller vid förhinder att delta helt eller delvis under lägret. 

Lägret hålls vid två tillfällen, för två olika åldersgrupper. Vecka 24 för barn födda 2013-2011 och vecka 32 för barn födda 2010-2012.

Läs mer om lägret och hur du anmäler dig

Läs och mys på biblioteket

Kvinna med glasögon och hängslen sitter i en bibliotekshörna med blå hylla och läser.

Bokcirkel för ungdomar

Bokcirkeln träffas tre gånger under sommaren på Danderyds bibliotek i Mörby centrum. Där ger vi varandra boktips och fikar. Vi diskuterar även boken Vi var lögnare av E Lockhart och väljer nästa bok tillsammans. Du får ett exemplar av Vi var lögnare vid den första träffen. Fri entré och ingen föranmälan.

Plats: Danderyds bibliotek i Mörby centrum

Datum: 14 juni, 12 juli och 16 augusti

Tid: kl 13-14

Skrivarworkshop med Klara Krantz

Längtar du efter att komma igång och skriva? Vill du lära dig hur man gör en berättelse spännande, eller skriva din allra första dikt? Under den här workshopen får du prova på att skriva på olika sätt. Du behöver inte ha skrivit någonting tidigare. Fri entré.

Plats: Danderyds bibliotek i Mörby centrum

Datum: 16 juni, kl 13-16

Ålder: 12-17 år

Anmälan: danderyd.se/bibliotek

Mer information om biblioteken och deras öppettider under sommaren finns på deras hemsida. 

Bibliotekens hemsida

Bada i sjö eller pool

Hopp från brygga.

Danderyd har en lång kuststräcka mot Edsviken och Värtan med flera badmöjligheter. Det finns även fina badplatser vid Ösbysjön och Rösjön. Kvarnparksbadet är ett populärt bassängbad utomhus, som håller öppet under sommarmånaderna.

Badhus och bassängbad

Badplatser

Sparka boll

Ett par barnben med fotbollsskor springer mot en fotboll.

Flera av kommunens idrottsföreningar anordnar fotbollsskolor, för att anmäla dig eller ditt barn till en sådan, kontakta respektive förening. Plats för spontanfotboll för ett gäng kompisar finns på flera platser. Totalt finns hela 16 fotbollsplaner med konst- eller naturgräs här i Danderyd.

Fotbollsplaner

Träna i naturen

Två tjejer på ett utegym.

Passa på när det är varmt och ljust ute att komma igång med träningen! Trevligt att göra både ensam och i grupp - och bra för kroppen. I Danderyd finns flera fina utegym och motionsspår. Lite stillsammare träning finns att få vid kommunens boulebanor. Ut och njut!

Utegym

Motionsspår

Boulebanor

Uppdaterad: 2022-05-31

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.