Danderyds skolor bäst i Sverige - i år igen!

2014-04-10 11:19

Resultatet med Danderyds skolor i topp är från de öppna jämförelser för 2013 som SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, presenterat. Tvåa på listan är Täby, trea är Lomma och Lidingö på fjärde plats.

Sveriges bästa grundskolor finns i Danderyd. Det visar resultatet av de öppna jämförelser för 2013 som SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, presenterade i tisdags. I undersökningen jämförs parametrar som till exempel betygssnitt, antal underkända elever, resultat på ämnesproven och andel elever med behörighet till gymnasiet.

– Det är mycket hedrande att Danderyds skolor placeras sig på första plats i denna jämförelse av Sveriges 290 kommuner, kommenterar kommunalrådet Olle Reichenberg (M), ordförande i produktionsstyrelsen. – Det är ett kvitto på det fina arbete som våra lärare och personalen lägger ned dagligen och som ger våra elever de allra bästa förutsättningar för framtiden.

– Utnämningen är ingen slump utan resultatet av ett hårt och målmedvetet arbete, förklarar Patrik Nimmerstam (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. – Skolfrågor och våra barns lärande är en uttalad politisk prioritering i Danderyd. Resultatet visar att våra satsningar på bland annat läsutveckling och införande av 1:1-metodik har givit resultat.

Ytterligare information
Pressmeddelande Danderyds kommun 2014-04-10

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Danderyds skolor bäst i Sverige - i år igen!

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.