Förslag till Stockbyparken

2017-04-04 09:41

Lekplats Stockbyparken

Dialogen om Stockbyparken har fått många svar med utförliga och smarta tips for hur parken kan bli ännu bättre.

Stockbyparken är en uppskattad mötesplats och många har bidragit med förlag på nya roliga tillskott till lekparken. Här är några av de tips som kom in till dialogen:

  • Ny fotbollsplan och en skridskobana är några av de vanligaste förslagen.
  • Möjligheter att klättra är ett återkommande tips med beskrivningar av olika typer av klätterställningar anpassade for olika åldrar, klätterväggar och klätterhus.
  • Olika delar i parken med olika verktyg och aktiviteter for barn i olika åldrar. Framför allt behövs en egen del i parken för mindre barn, gärna med mjukt underlag som barnen kan krypa på. Gärna Elsa Beskow-tema i parkdelen för de mindre barnen.
  • Kompisgunga, linbana, studsmatta, basketkorgar, rutschkanor, babygungor, balansstockar, sandlådor, hinderbana, en cykelrondell (som i Vasaparken) och lekhus.

Ett regnskydd vore inte fel, föreslår en av dialogsvararna. Utbyggd och förbättrad belysning ar ett önskemål som återkommer.

Carina Lejon Dahlbom, kommunens park och gatuingenjör, tycker att det är roligt att det har kommit in så många kloka svar. Arbetet med att göra i ordning Stockbyparken kommer att påbörjas och genomföras under 2017.

- En rutschkana har vi tänkt att ha i småbarnsleken. Vi kommer dela upp parken i en del för mindre barn, en för lite större. Grill har vi tänkt på och klätterlek för de lite större barnen. Vi funderar även på kompisgunga och balanslek. Det ska bli nya grindar och vi kommer se över belysningen. Sedan får vi se hur mycket vi får plats med och vad pengarna räcker till, berättar Carina Lejon Dahlbom.

Signaturen Ebba har i dialogen delat med sig av sin vision om fritid och samvaro i Stockbyparken:

”...fantastiskt om det blev en mötesplats för familjer i Stocksund, att ses på helger och eftermiddagar. Tänk vad härligt om det kan finnas en grillplats? Och om det kunde vara upplyst? Alla kan ses och leka, alltid.”

Svaren i dialogen om Stockbyparken

Film: Carina Lejon Dahlbom berättar om planer för parken

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Förslag till Stockbyparken

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.