Ny IKEA etablering i Danderyd

2016-03-01 08:47

IKEA Service & Pick up

Danderyd blir först i Sverige med IKEA Service och pick-up som ska etableras vid Enebyängens handelsplats. Det nya IKEA formatet binder ihop varuhusen med e-handeln där kunderna får heminredningsexpertis och kan hämta beställda IKEA produkter dygnet runt. Ambitionen är att öppna under sommaren 2016.

Den första IKEA Service och pick-up i Sverige planeras vid Enebyängens Handelsplats i Danderyd. Där kommer kunderna kunna inspireras, få rådgivning och kunna planera sitt hem och beställa från hela sortimentet för hemleverans eller upphämtning dygnet runt, alla dagar. Kunderna kommer att kunna köpa några få utvalda IKEA produkter och fika.

– Vi vill att kunderna som besöker IKEA Service och pick-up ska inspireras och kunna pröva våra möbler i en lugn miljö. Det finns även möjlighet till kvalificerad heminredningsrådgivning och köksplanering. Här kan kunderna i lugn och ro planera sitt hem, ordna reservdelar, beställa monteringshjälp och få tips, säger Jenny Vasquez Ling, stf. varuhuschef IKEA Barkarby.

Trots att den första IKEA Service och pick-up endast omfattar 1500 kvadratmeter kundyta, mindre än en tjugondel av ett varuhus, är målet att föra IKEA närmare kunderna i Stockholm och erbjuda en fullvärdig IKEA upplevelse fast på ett annorlunda sätt.

– Jag är mycket glad över att IKEA väljer att etablera sin första ”Service och pick-up” i Danderyd. IKEAs närvaro kommer att bidra till att den positiva utvecklingen av Enebyängens handelsplats nu förstärks ytterligare, säger Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande i Danderyds kommun.

IKEA Service och pick-up planeras i fastighetsägaren Savills Investment Managements lokal i Enebyängen, som ligger bra till i närheten av flera tätbebyggda områden. Det är en plats där många människor passerar varje dag, handelsplatsen har gångavstånd till Roslagsbanan.

– IKEAs nya butiksform ger glädjande tillskott med arbetstillfällen i kommunen och är en sådan företagsetablering som stärker Enebyängens handelsplats attraktionskraft än mer säger Jan-Erik Alenbrand, kommunikations- och näringslivschef i Danderyds kommun.

Fakta IKEA Service och pick-up, Enebyängens handelsplats:

  • Nytt IKEA format i Sverige – Enebyängen först ut
  • 2300 kvadratmeter stort, kundyta 1500 (cirka en tjugondel av ett varuhus)

Här kan kunderna:

  • Hämta beställda IKEA produkter dygnet runt med en sms-kod till boxar utanför entrén
  • Planera vardagsrum, kök, badrum och garderober
  • Få heminredningsinspiration och rådgivning
  • Pröva möbler samt klämma och känna på utvalt sortiment
  • Beställa från hela IKEA sortimentet med leverans till Service och pick-up eller hem
  • Hämta det man beställt på IKEA.se eller på IKEA Barkarby
  • Fika
  • Köpa med sig direkt utvalda IKEA produkter, ca 100 st. av varierande utbud

För mer information
2016-03-01 IKEAs pressmeddelande

 

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Ny IKEA etablering i Danderyd

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.