Stocksundsgårdens kockar Karoline och Lottie prisas för sin ekologiska mat

2016-04-06 14:31

Karoline Nordenfors Kock

Karoline Nordenfors i köket

Kockarna Karoline Nordenfors och Lottie Lundqvist på Stocksundsgården i Danderyd fick nyligen pris för sin hemlagade mat med ekologiska råvaror i fokus. All mat lagas från grunden, det enda halvfabrikat som används är korv.

Förändringen mot mer ekologisk mat och ett hållbart kök har pågått en tid. Alla rester som går att tillvarata används och avfall sorteras och återvinns. Budgeten på Stocksundsgården går trots detat att bibehålla på 68 kronor per person och dag. Självklart utnyttjar kockarna Karoline Nordenfors och Lottie Lundqvist extrapriser och genom att dessutom ta tillvara rester så blir det möjligt att hålla budget trots ekologisk mat.

DN publicerade den 1 april ett helt reportage om Stocksundsgården, www.dn.se/sthlm/hemlagat-och-ekologiskt-receptet-for-nojda-seniorer/

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Stocksundsgårdens kockar Karoline och Lottie prisas för sin ekologiska mat

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.