Nyheter

Filtrera på kategori

Skolvalstider och Danderyds kommunala skolor visar upp sig

Skolvalet för Danderyds kommunala grundskolor pågår för fullt och nu har de flesta av skolorna haft sina öppet hus, med många intresserade besökare på plats.
Läs mer

Förskola & skola

Välkommen att hälsa på i våra förskolor

Under nästa vecka håller Danderyds kommunala förskolor öppet hus. Du som har ett barn som ska börja i förskolan är då välkommen att komma förbi och se hur vi har det. Se dig om i lokaler och gårdar, ställ dina frågor och träffa några ur personalen.
Läs mer

Förskola & skola
Barn som leker på gården på förskolan Hildingavägen.

Beslut av UN: Prästkragens förskola stängs

Igår den 13 december fattade politikerna i utbildningsnämnden (UN) beslut om att återkalla godkännandet för Prästkragens förskola i Danderyd. Det betyder att Prästkragens förskola, som drivs av företaget S2H förskolor AB, kommer att stänga senast den 8 januari 2024.
Läs mer

Förskola & skola
Skolbarn går över skolgården.

Inför skolvalet: Välkommen till öppet hus!

I januari är det dags att välja skola för de barn och elever som till hösten ska börja i förskoleklass, årskurs 7 eller i vissa fall i årskurs 4. Har du frågor? Känns det svårt att välja? Välkommen till skolornas öppet hus!
Läs mer

Förskola & skola

Skolutredning återremitterad av kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte den 27 november att återremittera ärendet ”uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter” - den så kallade skolutredningen - till kommunledningskontoret. Inga förändringar av Danderyds kommunala skolorganisation kommer att ske inför skolvalet 2024.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola