Nyheter

Filtrera på kategori

Snart kommer matavfallspåsarna

En gång om året får hushåll i enfamiljshus (på fastlandet) som sorterar matavfall två buntar matavfallspåsar levererade hem till sig. I år startar utdelningen vecka 19. Flerfamiljshus och verksamheter får påsar efter beställning.
Läs mer

Avfall & återvinning
Vit container med skräp uppställd på en parkeringsplats.

Fel i schemat för mobila återvinningscentralen 1 maj

En kommunikationsmiss medförde att den mobila återvinningscentralen besökte kommunen som en helgkörning den 1 maj. Vi ber om ursäkt för det inträffade!
Läs mer

Avfall & återvinning

Så kommer vi hämta dina förpackningar hemma

Senast den 1 januari 2027 ska förpackningar av plast, papper, glas och metall enligt lag hämtas fastighetsnära. Syftet är att öka mängderna som går till återvinning genom att förenkla sorteringen.
Läs mer

Avfall & återvinning
Gratisbild fri att använda från Pexels

Förtydligande om eldningsförbud

Många hör av sig med frågor kring EU:s avfallsdirektiv från den 1 januari i år som säger att det är förbjudet att elda trädgårdsavfall. Eftersom vi håller på att utreda frågan behöver du i år inte söka dispens för trädgårdseldning under eldningsveckorna som är vecka 16 och 17 samt valborgsmässoafton.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Avfall & återvinning

Många säckar trädgårdsavfall

Kommunens entreprenör för avfallshämtning (Verdis) har den senaste tiden noterat många svarta sopsäckar bredvid kärl för trädgårdsavfall ute i kommunen. Hämtning sker efter beställning samt endast i papperssäckar.
Läs mer

Avfall & återvinning