Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Ansök om plats hos oss!

Våra fantastiska kommunala skolor tar emot elever från Danderyd, men även från andra kommuner. Du är alltid välkommen att ansöka om plats hos oss via vår e-tjänst.

Så här väljer du skola i Danderyd

Elever folkbokförda i Danderyd har förtur till platserna i Danderyds kommunala skolor, men om det finns platser över är det möjligt för elever som är folkbokförda i andra kommuner att få en skolplats här.

Välj skola till kommande läsår

Möjligheten att välja skola inför hösten 2024 - det så kallade skolvalet - höll öppet mellan den 22 januari och den 12 februari 2024. Då kunde du som har ett barn som ska börja i förskoleklass, årskurs 4 eller årskurs 7 välja en skolplacering. Skolvalsperioden är nu avslutad. 

Välj skola under pågående termin

Om du önskar börja i någon av våra skolor är steg ett att du hör av dig till den aktuella skolan. Därefter ansöker du om plats genom att använda dig av e-tjänsten Välj förskola, pedagogisk omsorg, grundskola eller fritidshem.

Så här väljer du en skola i Danderyd

Öppet hus för dig som ska välja

I samband med att det är dags att välja skola inför hösten, bjuder varje skola in till öppet hus eller informationsmöte. Du får då möjlighet att se lokalerna och ställa dina frågor. Just nu finns inga datum för detta inbokade.