Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

En riktigt bra undervisning

Vi är stolta över att vi har skolor som är bland de allra bästa i Sverige när det gäller trygghet och kunskapsresultat.

En bra grund för vidare studier

Danderyds kommun har flera gånger utsetts till bästa skolkommun i Stockholms län samt placerat sig bland de absolut bästa i landet. (Enligt Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun.)

Det är våra duktiga och ambitiösa elever, kompetenta lärare, skickliga rektorer och engagerade föräldrar som gör våra skolor till de bästa i landet.

Vi arbetar aktivt med både skolans kunskapsuppdrag och värdegrunduppdrag. Varje elev ska få med sig mycket kunskaper och värden för den bästa grunden för vidare studier och arbetsliv. 

Eleverna ska inhämta och utveckla kunskaper för livet och få en sund värdegrund att stå på. Efter skoltiden hos oss ska eleverna ha utvecklats till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare med goda studieresultat som gör dem rustade för livet.

Till varje skola för årskurserna F-6 finns ett fritidshem. Det gäller även den anpassade grundskolan som finns på Kevingeskolan. En anpassad grundskola för årskurs 7-9 finns på Mörbyskolan.

Läs mer om förskoleklassen

Läs mer om våra fritidshem

Läs mer om anpassad grundskola

Vad är unikt med våra skolor?

Se filmen där Maria Weståker som är chef för Danderyds kommunala grund- och gymnasieskolor, berättar om vad som är unikt med våra skolor och varför de är bland de bästa i Sverige. Vad tycker hon är viktigt att eleverna får med sig in i framtiden?

Näringsriktig mat och fantastisk natur

Våra skolor ligger nära Danderyds fantastiska utemiljöer och kulturområden vilket ger bra möjligheter till att konkretisera läroplanens innehåll.

Maten i skolorna är Krav-certifierad och tillagas på plats i varje skola. Måltiderna är varierande, näringsrika och goda. Hos oss ska måltiderna vara en höjdpunkt att se fram emot!

Det här kan du uppleva och göra i Danderyd

Läs mer om maten i våra skolor

Vi använder Vklass

Den lärplattform som vi använder är Vklass. Det är främst via den tjänsten som samarbete, kommunikation och administration mellan hem, elev och skola eller förskola sker. 

Läs mer om Vklass