Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Våra aktiviteter

På Oliven och Soltorpet vill vi skapa en meningsfull dag fylld av härliga aktiviteter och social gemenskap.

Gemensam frukost

En dag på Oliven och Soltorpet börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid ett stort urval av dryck, smörgås, pålägg. Soltorpet får sin mat från sitt välrenommerade kök, på Oliven får vi god mat från Kevinge restaurang. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt.

Stimulerande aktiviteter

Vi brukar läsa tidningen tillsammans och planera dagens aktiviteter. Vi löser gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter. Gruppgymnastik och promenader är viktiga för att bibehålla fysiska funktioner.

Sång och musik

Musik och sångstund är mycket uppskattat av våra gäster. Gamla, välbekanta melodier kan stimulera minnet och väcka känslor. Vi har instrument och sånghäften samt använder oss av apple-tv, YouTube, där vi på storbilds tv kan se konserter samt sjunga med till "allsång på Skansen".

Grönskande miljö

Vi odlar kryddor, bär och skördar trädgårdens ljuvliga äpplen som vi använder till saft och bakning vid köksaktiviteter.Vi utnyttjar ofta vår vackra utemiljö för promenader i närområdet. Miljön utanför Oliven och Soltorpet är grönskande med vackra parker. Vi njuter så ofta vi kan på våra fina uteplatser, under höst och vår har vi infravärme och plädar. För dem som önskar längre promenader har vi nära till Edsvikens vatten och fina promenadstråk.