Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Soltorpet

Soltorpets dagverksamhet är en biståndsbedömd dagverksamhet för dig demensdiagnos. Vi vill även vara ett stöd för dina närstående så att du kan bo kvar hemma.

Målsättningen är att ge dig social gemenskap och stimulerande aktiviteter så att du kan behålla dina fysiska, psykiska och intellektuella funktioner så länge som möjligt. Du får en individuell bedömning och vi anpassar aktiviteterna efter dina behov och intressen.

För att komma till oss vänder du dig till din biståndshandläggare.

En dag på Soltorpet

Gemensam frukost

En dag på Soltorpet börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid ett stort urval av dryck, smörgås, pålägg. Maten vi får från Klingstas kök är mycket god och något som uppskattas av våra gäster. Vi dukar fint och äter tillsammans. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt.

Stimulerande aktiviteter

Vi läser tidningen tillsammans och planerar dagens aktiviteter. Vi löser gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter. Rörelseträning har vi i form av gruppgymnastik tillsammans.

Ny teknik använder vi oss av, vi ser konserter på storbilds-tv och googlar på ämnen våra gäster är intresserade av.

Sång och musik

Musik och sångstund är mycket uppskattat av våra gäster. Gamla,välbekanta melodier kan stimulera och öppna dörrar till minnen och känslor. Vi sjunger ofta tillsammans ur sånghäften men även spontant. Ibland ser vi konserter på storbilds-tv efter gästernas önskemål.

Grönskande miljö

Vi odlar kryddor, bär och skördar trädgårdens ljuvliga äpplen som vi använder till saft och bakning vid köksaktiviteter. Vi har också ett fint växthus där vi odlar kryddor, växter.

På vår fina uteplats har vi infravärme, plädar och filtar för att kunna sitta ute tillsammans då vädret tillåter. 

Miljön utanför Soltorpet är grönskande med en lugn skyddad park.För dem som önskar längre promenader har vi nära till Edsvikens vatten och fina promenadstråk.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.