Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Olivens dagverksamhet

En kvinna målar på Olivens dagverksamhet.
En kvinna rullar en bulle på Olivens dagverksamhet.
En plåt med kakor på Olivens dagverksamhet.

Olivens dagverksamhet är en biståndsbedömd dagverksamhet för äldre personer med demensdiagnos som fortfarande bor kvar hemma. Vi vill även vara ett stöd för dina närstående.

Målsättningen är att erbjuda en social gemenskap med stimulerande aktiviteter för att behålla fysiska, psykiska och intellektuella funktioner så länge som möjligt.

Alla gäster får en individuell bedömning och vi anpassar aktiviteterna efter behov och intressen. För att komma till oss vänder du dig till din biståndshandläggare.

En dag på Oliven

Måltider

En dag på Oliven börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid en varierad frukost med olika sorters pålägg. Lunch hämtar vi från Kevinge restaurang. Vi dukar fint och äter tillsammans i vår matsal. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt tillsammans.

Stimulerande aktiviteter

På förmiddagen löser vi gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter. Vi använder oss också av ny teknik, ser konserter på storbilds-tv och googlar på ämnen våra gäster är intresserade av.

Sång och musik

Efter lunch har vi olika aktiviteter, ibland musik och sångstund.Gamla, välbekanta melodier kan stimulera och öppna dörrar till glada känslor, vi rör oss gärna till musik och har även gruppgymnastik tillsammans vissa dagar.

Grönskande miljö

Vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Vi utnyttjar ofta vår vackra utemiljö för promenader i närområdet. Miljön utanför Oliven är grönskande med en lugn skyddad innergård. Vi njuter så ofta vi kan på vår fina uteplats där vi odlat blommor, växter och jordgubbar tillsammans. Vi har infravärme, plädar och filtar så vi kan sitta utomhus då vädret tillåter.