Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Ansök om plats

Välkommen att ansöka om plats på våra fantastiska förskolor! Du kan ansöka om plats så snart ditt barn har fått ett personnummer, men det kan tidigast börja när det har fyllt 1 år.

Vill du besöka oss?

Du är varmt välkommen att besöka våra förskolor, för att se hur vi har det och träffa några av oss som arbetar här. Vi brukar ha öppet hus på alla förskolor en gång per termin. Annars går det bra att höra av sig till den aktuella förskolan, för att se om du kan komma ett annat datum. 

Kontaktuppgifter till förskolornas rektorer

Ansök om plats via e-tjänst

Det är via vår e-tjänst Välj förskola, pedagogisk omsorg, grundskola eller fritidshem som du ansöker om plats och även bekräftar svar på erbjudande om plats. 

På väg att flytta till Danderyd

Är barnet på väg att flytta till Danderyd och även bli folkbokfört här kan du ansöka om plats via vår e-tjänst Välj förskola, pedagogisk omsorg, grundskola eller fritidshem ovan. En kopia på ett köpekontrakt på en bostad eller ett hyreskontrakt eller liknande kan visas hos de förskolor som du söker till. Det är förskolorna själva som hanterar köer och antagningar.

Bosatt i annan kommun

Danderydsbarn har alltid förtur till plats inom den egna kommunen. Barn som inte är folkbokförda i Danderyd kan i mån av plats få en placering här. Ansökan görs då via samma e-tjänst som används av bosatta i kommunen, Välj förskola, pedagogisk omsorg, grundskola eller fritidshem