Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Annebergsgården

Annebergsgården drivs av Danderyds kommun och är ett vård- och omsorgsboende med 40 lägenheter med omsorg dygnet runt.

OBS!

Välkommen till anhörigmöte onsdag 27 november kl 15.00

Sjuksköterska kommer bl.a.att berätta om Senior alert. Aktivitetsansvarig beskriver aktiviteter som erbjuds. Kocken berättar om kosten. Chef berättar om utvecklingsarbete och kompetensutveckling för omsorgspersonalen för en ökad kavlite i omsorgen om de boende.

 

Vackert skogsområde

Annebergsgården ligger i ett vackert skogsområde i Enebyberg med huskroppens halvrunda form generöst vänd mot sydväst. Det är nära till allmänna kommunikationer och god tillgång till parkeringsplatser.

Vi har fotvårdare, dam-  och herrfrisör som kommer regelbundet. I källaren finns träningslokal och runt huset en lättillgänglig promenadslinga. 

Hemlagad husmanskost

Annebergsgårdens kök serverar hemlagad husmanskost. Vi lagar klassisk svensk husmanskost och använder äkta råvaror som smör och grädde. Vi utgår från en sexveckorsmeny och varierar maträtterna efter säsong. Vi samarbetar med en dietist som näringsberikat måltiderna och som kontiunuerligt följs upp. Specialkost finns att tillgå. Högtider serverar vi festligare måltider.

Kravcertifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Aktiviteter

Vi har en aktivitetsledare som tillsammans med de som bor på Annebergsgården tar fram ett aktivitetschema enligt de boendes önskemål. Därför kan aktiviteterna ibland komma att ändras över tid.

Nuvarande fasta aktiviteter för- och eftermiddag flera gånger i veckan, som t.ex. sittgymnastik, högläsning, handträniing, filmvisning med snacks, kvalitetstid med enskild boende m.m. Svenska kyrkan kommer och håller andakt för de som önskar närvara. Ett par gånger under året kommer musiker och underhåller oss vilket är mycket uppskattat.

Uteaktiviteter

Det är lätt för dig som boende att vara utomhus, antingen på den stora balkongen eller i den vackra trädgården.

Traditioner

Vi uppmärksammar  högtider såsom påsk, midsommar, jul m.m. då vi pyntar och serverar tratidionell mat för den högtiden. Nobeldagen firas med en tre rätters Nobellunch.

För dig som närstående

Besök

Som närstående till den som bor här är du alltid välkommen att ringa eller att besöka den boende när denne så önskar. Porten låses klockan 18 men du kan ringa på ringklockan så kommer vi och öppnar.

Ledsagning

Vi ser gärna att närstående följer med den boende till sjukhus, tandläkare eller för övriga ärenden utanför huset. Det är viktigt att du meddelar när det sker.

Kommunens anhörigstöd

Danderyds kommun erbjuder anhörigstöd via anhörigkonsulenter. Anhörigstödet i kommunen har ett nära samarbete med Röda Korset och Svenska Kyrkan i Danderyd. Kontakta kommunen för mer information. Kommunens växel: 08-568 910 00.