Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Annebergsgården

Annebergsgården drivs av Danderyds kommun och är ett vård- och omsorgsboende med 40 lägenheter med omsorg dygnet runt.

Regeringen har förlängt besöksförbudet till 30 september 2020

Ni är fortsatt välkomna att komma och träffa era närstående utomhus i trädgården. Vid tecken på luftvägsinfektion eller andra influensasymptom avråder vi besök, eftersom smittspridning med dessa typer av luftvägsinfektioner kan vara livshotande för de boende. Vänligen respektera avstånd till andra som vistas i trädgården. Det är ej möjligt att komma in och få låna toaletterna. Vi har nu beställt infravärme till uteplatsen i anslutning till entrén. 2020.09.09

Under sommaren flyttade vi ut flera av våra aktiviteter. Några exempel är: Sittgympa, högläsning, tips-promenader, pyssla med blommorna, lyssna på sommarpratare i P1. Födelsedagsfirande. Eftermiddagskaffet har serverats både inne och ute. Vi har haft samarbete med kulturskolan och Röda Korset som har arrangerat konserter ute i trädgården. Den 3 ordnade vi kräftskiva för boende på Annebergsgården. Aktivitetsansvarig anpassar de dagliga aktiviteterna utifrån väder och de boendes önskemål. Vid dåligt väder sker aktiviteterna avdelningsvis och vid fint väder i mindre grupper utomhus där vi beaktar avstånd. 

Nu när dagarna blir svalare har vi planer på att förlänga möjligheten till utevistelse för närstående och boende att träffas genom att införskaffa något av följande: Infravärme. Vindskydd.  Sittunderlag/värmedynor. Syntetiska fårfällar. Specialanpassade, teddyfodrade åkpåsar, som träs på brukare som är rullstolsburna. Plädar. 

Vi fortsätter att arbeta på samma sätt som vi gjorde under våren. Vi följer basala hygienrutiner. All personal bär munskydd, vi tar tempen på all personal när de kommer till arbetet. Vid minsta misstanke om symptom för Covid-19 ska personal stanna hemma och provtas.

Boende som flyttar in eller har vistats ute där risk för smitta kan föreligga får vistas i karantän en tid i sin lägeneht när de kommer åter. Vi håller oss informerade genom folkhälsomyndigheten, Region Stockholm, vår egen läkarorganisation och kommunens MAS. 

Uppdaterad 2020--09-09

Just nu råder nationellt besöksförbud på alla äldreboenden

Regeringen har beslutat om ett nationellt besöksförbud på äldreboenden. Syftet är att skydda äldre personer eftersom hög ålder är den främsta riskfaktorn för att bli svårt sjuk av covid-19. Förbudet gäller fram till utgången av juni 2020.

Se telefonnummer till avdelningarna så hjälper vi Er och Din närstående att komma i kontakt med varandra.

Nu när vädret blir lite bättre får ni gärna träffa er anhörig ute i trädgården. Tänk på att hålla 2 meters avstånd till varandra och att inte ha någon form av kroppslig kontakt som ex kramar. Följ folkhälsomyndighetens råd.

– tack för visad hänsyn

2020-03-23 Uppdaterad 2020-04-22

Vi vill informera om hur vi arbetar för att skydda de äldre inom egen regis boende från både COVID-19 och andra smittor.

 • All personal har genomgått utbildning i basala hygienrutiner, hantering av skyddsutrustning vid risk för smitta och smittoöverföring. Samt Covid-19 symptom
 • Sjuksköterska gör kontroller att all personal följer basala hygienrutiner
 • All personal måste sprita av sina händer med desinfektionsmedel så fort de stiger in på boendet.
 • All personal arbetar med munskydd på sig då det kommit ny information om att man möjligen kan vara smittbärare före symptomdebut. Gäller även hantverkare som kommer och utför nödvändiga reparationer.
 • Vi tar tempen på personalen när de ska påbörja sitt arbetspass och de med förhöjd temperatur skickas hem.
 • Desinfektionsmedel finns på alla avdelningar. Vi har tillgång till adekvat skyddsutrustning.
 • Personal som har sjukdomskänsla, feber, symptom från luftvägarna m.m. enligt folkhälsomyndighetens direktiv, uppmanas att stanna hemma.
 • Vi har besöks-stopp för alla, utom för de som absolut måste in i lokalerna. T.ex har vi satt brevlådorna på utsidan av huset. Det betyder att endast akuta reparationer görs. Fotvård, frisör, och andra aktörer får inte komma in i huset i dagsläget. 
 • Dörrarna till respektive avdelning är stängda och personal ska inte gå emellan om det inte är absolut nödvändigt och då desinficera sina händer innan de går in på avdelningen.
 • Aktivitetsansvarig har slutat med gemensamma aktiviteter och ägnar sig istället åt individuella aktiviteter, promenader med boende eller mindre gemensamma aktiviteter på den egna avdelningen eller utomhus säkerställande att boende håller distans till varandra.
 • De boende äter så långt det är möjligt inne i sina lägenheter. Vi arbetar för att inte alla boende ska vistas samtidigt i de gemensamma utrymmena för att säkerställa att hålla social distansiering mellan de boende.
 • Om någon av de boende drabbas av akut infektionsinsjuknande med feber ≥ 38 grader och/eller luftvägssymtom utan känd orsak, är det vår läkare som fattar beslut om provtagning för COVID-19.
 • Under tiden som vi väntar på svar kommer den boende som uppvisar dessa symptom få stanna i sin lägenhet och blir omskött av en utsedd personal. Vi bedriver då s.k. Kohortvård (liknande som vid vinterkräksjuka, Calicivirus).
 • Vi kommer inte att meddela alla anhöriga om en boende blir sjuk oavsett av vilken orsak. Endast de anhöriga till den som är sjuk kommer att informeras. I enlighet med patientsekretessen.
 • Kommunens MAS (medicinsk ansvarig sjuksköterska) håller oss informerade om nya direktiv, utbildningar, rutiner m.m. från Region Stockholm.
 • Vi följer folkhälsomyndighetens och vårdguidens rekommendationer https://www.folkhalsomyndigheten.se/
 • https://www.1177.se/Stockholm/

 

                          Danderyd Kommun

                             Senior Direkt är en tjänst med ett

                             direktnummer till äldreomsorgen.

                       Känner du dig orolig, ensam eller full av frågor och

                      behöver någon att prata med i rådande situation?

                         Ring oss på seniordirekt, vi finns till för dig!

                          Ring 08-568 910 00 mellan 09.00-16.30

                             Catherine Berglund och Mikael Nylander

                                        - anhörigkonsulenter

                                     danderyd.se/seniordirekt

 

 

Vackert skogsområde

Annebergsgården ligger i ett vackert skogsområde i Enebyberg med huskroppens halvrunda form generöst vänd mot sydväst. Det är nära till allmänna kommunikationer och god tillgång till parkeringsplatser.

Vi har fotvårdare, dam-  och herrfrisör som kommer regelbundet. I källaren finns träningslokal och runt huset en lättillgänglig promenadslinga. 

Hemlagad husmanskost

Annebergsgårdens kök serverar hemlagad husmanskost. Vi lagar klassisk svensk husmanskost och använder äkta råvaror som smör och grädde. Vi utgår från en sexveckorsmeny och varierar maträtterna efter säsong. Vi samarbetar med en dietist som näringsberikat måltiderna och som kontiunuerligt följs upp. Specialkost finns att tillgå. Högtider serverar vi festligare måltider.

Kravcertifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Aktiviteter

Vi har en aktivitetsledare som tillsammans med de som bor på Annebergsgården tar fram ett aktivitetschema enligt de boendes önskemål. Därför kan aktiviteterna ibland komma att ändras över tid.

Nuvarande fasta aktiviteter för- och eftermiddag flera gånger i veckan, som t.ex. sittgymnastik, högläsning, handträniing, filmvisning med snacks, kvalitetstid med enskild boende m.m. Svenska kyrkan kommer och håller andakt för de som önskar närvara. Ett par gånger under året kommer musiker och underhåller oss vilket är mycket uppskattat.

Uteaktiviteter

Det är lätt för dig som boende att vara utomhus, antingen på den stora balkongen eller i den vackra trädgården.

Traditioner

Vi uppmärksammar  högtider såsom påsk, midsommar, jul m.m. då vi pyntar och serverar tratidionell mat för den högtiden. Nobeldagen firas med en tre rätters Nobellunch.

För dig som närstående

Besök

Vid tecken på luftvägsinfektion eller andra influensasymptom avråder vi besök, eftersom smittspridning med dessa typer av luftvägsinfektioner kan vara livshotande för våra boende.

Som närstående till den som bor här är du alltid välkommen att ringa eller att besöka den boende när denne så önskar. Porten låses klockan 18 men du kan ringa på ringklockan så kommer vi och öppnar.

Ledsagning

Vi ser gärna att närstående följer med den boende till sjukhus, tandläkare eller för övriga ärenden utanför huset. Det är viktigt att du meddelar när det sker.

Kommunens anhörigstöd

Danderyds kommun erbjuder anhörigstöd via anhörigkonsulenter. Anhörigstödet i kommunen har ett nära samarbete med Röda Korset och Svenska Kyrkan i Danderyd. Kontakta kommunen för mer information. Kommunens växel: 08-568 910 00.