Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Annebergsgården

Annebergsgården är ett vård- och omsorgsboende för äldre, som drivs av Danderyds kommun. Det är beläget i ett vackert skogsområde i Enebyberg, nära allmänna kommunikationer och med god tillgång till parkeringsplatser. Här får du vård och omsorg anpassad efter dina behov, god mat och stimulerande aktiviteter.

Om Annebergsgården

Boendet har en vacker trädgård och de 40 lägenheterna är fördelade på två plan och fyra avdelningar. Annebergsgården är beläget i ett lugnt villaområde med grönskande trädgårdar i Enebyberg.

Lägenheter

Lägenheterna är ljusa och luftiga, cirka 30 kvadratmeter stora och är utrustade med trinettkök med kylskåp samt rymlig garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm ingår. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. På nedre plan har lägenheterna varsin uteplats och på övre plan en stor gemensam terrass.

Måltider och traditioner

Här får du klassisk svensk husmanskost på äkta råvaror som smör och grädde. Maträtterna varieras efter säsong. Vi samarbetar med en dietist som näringsberikat måltiderna. Det finns också specialkost. Köket är KRAV-certifierat på grundnivå och all fisk är hållbart fiskad.

Vi uppmärksammar högtider såsom påsk, midsommar och jul då vi pyntar och serverar traditionell mat för den högtiden. Nobeldagen firas med en tre rätters Nobellunch.

Aktiviteter

Du får som boende på Annebergsgården tillsammans med andra boende och en aktivitetsledare ta fram ett schema över aktiviteter. Flera gånger i veckan kan du delta i aktiviteter på för- och eftermiddag som sittgymnastik, högläsning, handträning och filmvisning med snacks.

Då och då kommer musiker och underhåller oss vilket är mycket uppskattat. Svenska kyrkan kommer och håller andakt för de som önskar.

Det är lätt att vara utomhus, antingen på den stora balkongen eller i den vackra trädgården.

Hälso- och sjukvård

På Annebergsgården finns en sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns tillgänglig för verksamheten alla vardagar i veckan. Det finns också tillgång till dietist. En husläkare besöker boendet varje vecka och vid behov.

Personal

Hos oss möter du personal som är kunnig och erfaren. Vi lägger stor vikt vid att du ska få ett gott bemötande och uppleva att du får god omsorg.

När du flyttar in får du en egen kontaktman som du har extra kontakt med. Tillsammans skapar du, eventuellt dina anhöriga och kontaktmannen en genomförandeplan som beskriver hur din omvårdnad ska skötas.

Anhörig

Du som är anhörig är oftast involverade i din närståendes flytt till ett vård- och omsorgsboende. Precis som för den äldre som flyttar in är det viktigt att du får ett bra samarbete med personalen. Du och den boende är delaktiga i verksamhetens utveckling och beslut. Ni är representerade i matråd och förtroenderåd. Boende- och anhörigträffar genomförs två gånger per år.

Du kan alltid vända dig till din närståendes kontaktman på boendet om du har frågor. Gäller det medicinska frågor, vänd dig till sjuksköterskan.

Hitta hit

Annebergsgården har parkeringsplatser för besökande. Från Mörby centrum går buss 611, 604 och 613 till Santararavägen, och du når Annebergsgården efter ca 6 minuters promenad.

Kvalitet 

Vi lägger stor vikt vid att främja och prioritera vårt systematiska kvalitetsarbete genom kontinuerlig kompetensutveckling för personalen. Syftet är att skapa en god och trygg omsorg för dig som boende.

Verksamhetens mål är att ge service och insatser till boende som är av hög kvalitet, som är förebyggande och hälsofrämjande. Vi säkerställer arbetssätt enligt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete och arbetar med ständiga förbättringar.

Du som bor på våra boenden och dina anhöriga involveras i vårdbesluten. Den feedback vi får används i förbättringsarbetet. Regelbundna kvalitetsmöten i verksamheten används för att granska resultat av uppföljningar och för analys av inrapporterade avvikelser liksom synpunkter och klagomål.

Synpunkter och klagomål

I Danderyds kommun ser vi synpunkter och klagomål som en del i vårt kvalitetsarbete. Dina synpunkter är därför viktiga och ger oss möjligheter att förbättra vår verksamhet.

Vi kommer att ta emot dina synpunkter och klagomål på ett positivt sätt och vi återkommer med svar till dig i de fall du lämnat dina fullständiga kontaktuppgifter. När blanketten inkommer till verksamheten behandlar ansvarig person synpunkten/klagomålet, och återkopplar till dig.

Annebergsgården Blankett synpunkter klagomål.docx

Verksamhetschef

Fakta

Inriktning: Somatisk
Lokal: 2 våningsplan med 40 lägenheter
Lägenheter
: 30-34 kvm, vissa med egen uteplats eller balkong
Trädgård: uteplatser, paviljong och grönytor. På plan 2 på boendet finns stor gemensam terass.