Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Klingsta

Klingsta är ett vård- och omsorgsboende för äldre med demensdiagnos och drivs av Danderyds kommun. Klingsta ligger i ett i lugnt villaområde med grönskande trädgårdar. Här får du vård och omsorg anpassad efter dina behov, god mat och stimulerande aktiviteter.

Om Klingsta

Klingsta har en vacker parkliknande trädgård med äppelträd och blommor. Här kan man sitta och njuta i en trygg och harmonisk miljö. Under sommarmånaderna spenderas också mycket tid på våra fina terrasser, perfekta för en vilsam kaffestund. Närheten till Edsvikens vatten inbjuder till fina promenader för dem som önskar gå längre sträckor.

Boendet har 39 lägenheterna som är fördelade på fyra boendeavdelningar. Klingsta har en stor trädgård med uteplats och är beläget i ett lugnt villaområde med grönskande trädgårdar nära Edsvikens vatten. Här får du insatser som är anpassade efter dina behov, god mat och stimulerande aktiviteter.

Lägenheter

Lägenheterna är cirka 30 kvadratmeter stora och är utrustade med trinettkök med kylskåp samt rymlig garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm ingår. I lägenheten finns en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Måltider och traditioner 

Här får du klassisk svensk husmanskost på äkta råvaror som smör och grädde. Maträtterna varieras efter säsong. Vi samarbetar med en dietist som näringsberikar måltiderna. Köket är KRAV-certifierat på grundnivå och all fisk är hållbart fiskad. Det finns också specialkost.

Vi uppmärksammar högtider såsom påsk, midsommar och jul då vi pyntar och serverar traditionell mat för den högtiden. Nobeldagen firas med en tre rätters Nobellunch.

Aktiviteter

Du får som boende på Klingsta tillsammans med andra boende få ta del av aktiviteter tillsammans med en aktivitetsledare. Flera gånger i veckan kan du delta i aktiviteter på för- och eftermiddag som sittgymnastik, högläsning, handträning och filmvisning med snacks. Då och då kommer musiker och underhåller oss vilket är mycket uppskattat. Svenska kyrkan kommer och håller andakt för de som önskar.

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns tillgängliga för verksamheten under vardagar. Verksamheten har tillgång till dietist. Husläkare besöker verksamheten varje vecka och vid behov, vilken du kan lista sig hos.

Personal

Hos oss möter du personal som är kunnig och erfaren. Vi lägger stor vikt vid att du ska få ett gott bemötande och uppleva att du får god omsorg.

Anhörig

Du som är anhörig är oftast involverade i din närståendes flytt till ett vård- och omsorgsboende. Precis som för den äldre som flyttar in är det viktigt att du får ett bra samarbete med personalen. Du och den boende är delaktiga i verksamhetens utveckling och beslut. Ni är representerade i matråd och förtroenderåd. Boende- och anhörigträffar genomförs två gånger per år.

Du kan alltid vända dig till din närståendes kontaktman på boendet om du har frågor. Gäller det medicinska frågor, vänd dig till sjuksköterskan.

Besökstider

Vardagar 12.00 – 18.00. Ring till aktuell avdelning för att boka tid.
Helg 11.00 – 18.00. Ring till aktuell avdelning och boka tid.

Hitta hit

Soltorpsvägen 20c, 182 33 DANDERYD

Klingsta har parkeringsplatser för besökande. Från Mörby centrum går buss 601 till Kevingeringen, och du når Klingsta efter ca 7 minuters promenad.

Kvalitet

Vi lägger stor vikt vid att främja och prioritera vårt systematiska kvalitetsarbete genom kontinuerlig kompetensutveckling för personalen. Syftet är att skapa en god och trygg omsorg för dig som boende.

Verksamhetens mål är att ge service och insatser till boende som är av hög kvalitet, som är förebyggande och hälsofrämjande. Vi säkerställer arbetssätt enligt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete och arbetar med ständiga förbättringar.

Du som bor på våra boenden och dina anhöriga involveras i vårdbesluten. Den feedback vi får används i förbättringsarbetet. Regelbundna kvalitetsmöten i verksamheten används för att granska resultat av uppföljningar och för analys av inrapporterade avvikelser liksom synpunkter och klagomål.

Synpunkter och klagomål

I Danderyds kommun ser vi synpunkter och klagomål som en del i vårt kvalitetsarbete. Dina synpunkter är därför viktiga och ger oss möjligheter att förbättra vår verksamhet.

Vi kommer att ta emot dina synpunkter och klagomål på ett positivt sätt och vi återkommer med svar till dig i de fall du lämnat dina fullständiga kontaktuppgifter. När blanketten inkommer till verksamheten behandlar ansvarig person synpunkten/klagomålet, och återkopplar till dig.

Klingsta Blankett synpunkter klagomål.docx

Fakta

Inriktning: Demens
Lokal: 2 våningsplan med 39 lägenheter
Lägenheter: 30-34 kvm
Trädgård: uteplats och stora grönytor

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.