Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Storkalmar

Storkalmars vård- och omsorgsboende är ett litet och gemytligt boende för 16 personer med demenssjukdom.

Lummiga trädgårdar

Storkalmar ligger i ett villakvarter i Djursholm och är omgärdat av lummiga trädgårdar. Det är goda kommunikationer med buss och nära till Roslagsbanan. 

Storkalmars vård- och omsorgsboende drivs av Danderyds kommun. Vi har välutbildad och kompetent personal som får kontinuerlig utbildning och handledning.

16 lägenheter

Storkalmar inrymmer 16 lägenheter fördelade på två plan. På varje våning finns kök och matrum. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en rymlig dusch med toalett. Det finns rörelselarm i varje lägenhet.

Aktiviteter varje dag

Varje dag anordnar vi någon aktivitet. Det kan vara gymnastik, promenader, sång och musik. Hårfrisörska och fotvård kan erbjudas.

Hemlagad husmanskost

Vi lagar all mat från grunden, huvudsakligen husmanskost.

Vi serverar frukost, lunch, kaffe, middag och kvällskaffe. Du kan alltid få mellanmål. Måltiderna följer årets växlingar och traditioner. Storkalmar är känd för sin goda och vällagade mat.

För dig som närstående

Vi tillämpar kontaktmannaskap vilket innebär att varje boende har en egen kontaktperson som har en närmare kontakt med den boende.

När du flyttar in upprättar du och /eller dina närstående, din kontaktperson tillsammans en genomförandeplan som beskriver hur din omvårdnad ska skötas.

Vi  anordnar anhörigträffar för samvaro, information och diskussion kring verksamheten. Inbjudan kommer via mail eller vanlig post och tid för träffen anslås på plats.