Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Storkalmar

När vädret tillåter serveras kaffe ute på gården.

Storkalmars vård- och omsorgsboende är ett litet och gemytligt boende för 16 personer med demenssjukdom.

Besökstider på Storkalmar

Alla dagar, 11.00 – 11.45, 13.30 – 14.15, 14.30 – 15.15. Ring till aktuell avdelning för att boka tid.

Riktlinjer för säkra besök

Smittskydd Stockholm har tagit fram ett antal riktlinjer för säkra besök.

Säkra besök på vård- och omsorgsboenden

Rutiner till besökare på Storkalmars vård- och omsorgsboende

 • Vid symtom på Covid-19 eller andra infektionstecken i övre luftvägarna eller från mage/tarm, får ej besök på boendet göras.
 • Besökare ska avvakta med besök om någon i hens hushåll har en misstänkt eller pågående covid-19 infektion eller om hen har varit i kontakt med någon med covid-19 inom 14 dagar.
 • Besökare ska hålla fysisk distansering, 2 meter och iaktta god handhygien. De ska vid ankomst använda handsprit som vi tillhandahåller. Vid behov ska handhygienrutinerna upprepas under det att besöket pågår. Hosta, nys i armvecket. Munskydd ska bäras enligt personalens instruktioner.
 • Besökare ska undvika kontakt med andra än sin närstående i samband med besöket.
 • Det är vuxnas ansvar att barn följer restriktionerna om fysiskt avstånd och handhygien.
 • Besök får endast ske inne i lägenheten, ej i allmänna utrymmen. Högst två besökare åt gången då lägenheterna är små och möjligheten att hålla social distans är begränsade.
 • Alla besök ska registreras av personal då vi vid eventuellt utbrott av Covid-19 måste kunna smittspåra.
 • Besök endast mellan kl 10.00–19.00 För att personal ska ha möjlighet att hantera besöken. Kontakta avdelningen före besöket. Se telefonnummer till avdelningarna så hjälper vi er och din närstående att komma i kontakt med varandra.
 • Viktigt att informera verksamhetsansvarig eller sjuksköterska om ni får symtom som vid covid-19 inom ett dygn efter besöket.
 • Viktigt är att alla följer reglerna ovan för att inte smitta ska komma in till de sköra äldre.
 • Besöken kan komma att begränsas i tid eller antal om vi får väldigt många besökare samtidigt eller vid lokala utbrott av Covid-19 i verksamheten
 • Det går fortsatt bra att ses utomhus. 

Lummiga trädgårdar

Storkalmar ligger i ett villakvarter i Djursholm och är omgärdat av lummiga trädgårdar. Det är goda kommunikationer med buss och nära till Roslagsbanan. Storkalmars vård- och omsorgsboende drivs av Danderyds kommun. Vi har kontinuerlig utbildning och handledning av personalen. Vi arbetar utifrån de "Nationella riktlinjerna för demensvård" och "Nollvisonen".

16 lägenheter

Storkalmar inrymmer 16 lägenheter fördelade på två plan. På varje våning finns kök och matrum. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en rymlig dusch med toalett. Det finns rörelselarm i varje lägenhet.

Aktiviteter varje dag

Varje dag anordnar vi någon aktivitet. Det kan vara gymnastik, promenader, sång, utevistelse och musik. Hårfrisörska och fotvård kan erbjudas.

Hemlagad husmanskost

Vi lagar all mat från grunden, huvudsakligen husmanskost. Vi serverar frukost, lunch, kaffe, middag och kvällskaffe. Du kan alltid få mellanmål. Måltiderna följer årets växlingar och traditioner.

För dig som närstående

Vi tillämpar kontaktmannaskap vilket innebär att varje boende har en egen kontaktperson som har en närmare kontakt med den boende. När du flyttar in upprättar du och /eller dina närstående, din kontaktperson tillsammans en genomförandeplan som beskriver hur din omvårdnad ska utföras. Vi  anordnar anhörigträffar för samvaro, information och diskussion kring verksamheten. Inbjudan kommer via mail, hemsidan eller vanlig post och tid för träffen anslås på plats.