Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Restaurang Guldtuppen

Som alla vet är måltiden en viktig del av barnens skoldag. För att de ska orka med att ta till sig all kunskap som de får under lektionerna krävs att de får en fullvärdig måltid mitt på dagen som ger ett bra näringstillskott.

Den klassiska tallriksmodellen gäller fortfarande för barn i alla åldrar för hur en välkomponerad måltid ska se ut. I så stor utsträckning som det är möjligt lagar vi all mat själv från grunden. Den ska helt enkelt påverka alla sinnen på ett positivt sätt.

Vi erbjuder dagligen tre rätter, varav en vegetarisk. Förutom den varma maten ser vi till att servera en varierande salladsbuffé med både rena grönsaker samt grönsaksblandningar, allt för att ge barnen en möjlighet att få i sig en komplett måltid samt upptäcka nya grönsaker, örter, rotfrukter samt baljväxter. Som dryck kan man välja på ekologisk lättmjölk och vatten. Till alla måltider serveras även sju sorters hårt bröd, med Krav-märkt bregott.

Matråd

För att skapa delaktighet för eleverna och ge dem möjlighet att påverka maten så har Vasaskolan ett matråd som träffas ca 4 gånger/termin. De som ingår i matrådet är: elev och lärarrepresentanter för låg- och mellanstadium och kökschef för restaurangen. Vi på Guldtuppen bjuder terminsvis in matlagare, försäljare som vi tillsammans lagar mat med och skapar happenings med i matsalen, ibland även på skolgården när vädret tillåter.

Guldtuppen har en Facebooksida där du kan följa det som händer skolrestaurangen.

Guldtuppens facebooksida

Matsalens öppettider

Lunch serveras mellan: 10.30 – 12.30
Mellanmål serveras mellan: 14.00 – 15.00

Matsedel

Vårt mål är att skapa en varierande och intressant meny med fokus på barnens önskemål. Eleverna bidrar varje termin med önskerätter som sedan läggs in i den vanliga matsedeln. Som elev och förälder har ni tillgång till veckans meny på Schoolsoft.

Skolan är även ansluten till appen "Skolmaten" vilket gör att du har veckomenyn tillgänglig i din telefon. Appen, Skolmaten, finns att ladda ner gratis till de flesta smarttelefoner.

Kontakt

Köksmästare Caroline Larsson
Köket: 08-568 914 78
Mobil: 0736-62 00 80

Vi är Krav-certifierade

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vårt kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent.