Nyheter

Filtrera på kategori

Smiling senior man walking arm in arm with female nurse while looking away in alley at nursing home

Åtgärder för ökad kvalitet på vård- och omsorgsboenden

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjorde tillsyn på de vård- och omsorgsboenden som drivs av Danderyds kommun i våras som en del av sin nationella granskning av kommunal äldreomsorg. Granskningen fokuserade på fyra områden: medicinska bedömningar, dokumentation, läkemedelshantering och vård i livets slutskede.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende

Danderyds kommun bygger första egna korttidsboende för att möta ökande behov när vi blir allt fler äldre. "Vi signalerar med detta symboliska spadtag att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i - även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete

Blomsterfonden får kvalitetspriset inom äldreomsorg

Blomsterfondens vård- och omsorgsboende Tallgården i Enebyberg fick socialnämndens kvalitetspris inom äldreomsorg för 2023. SPF Idun och Seniormötesplatsen i Kevinge fick varsitt hedersomnämnande
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Danderyd samverkar kring arbetet mot våld i nära relationer

Idag inleds En vecka fri från våld, en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka, som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot våld i nära relationer. I samband med veckan 20-26 november ordnar Danderyds kommun ett antal föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att ge fördjupad kunskap och att fler som behöver stöd i en våldsam relation ska våga söka hjälp.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet
En närbild på en partikel av coronavirus.

Ökad spridning av covid i samhället

Eftersom smittspridningen av covid ökar i samhället har Smittskydd Stockholm gått ut med förstärkta hygienrekommendationer inom kommunala vård- och omsorgsverksamheter.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer