Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Förslag från socialnämnden att Kevinge omvandlas till trygghetsboende

Socialnämnden har fattat beslut om att föreslå till kommunstyrelsen att Kevinge seniorboende omvandlas till trygghetsboende. Förslaget innebär att en aktivitetssamordnare anställs och att Kevingehuset utvecklas till ett aktivitetscentrum för seniorer i huset och närområdet.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Socialkontorets öppna verksamheter såsom seniorträffar håller fortsatt stängt

Folkhälsomyndigheten har föreslagit att vissa lättnader i smittskyddsåtgärder kan ske successivt beroende på läget och påbörjas den 1 juni. Detta omfattar exempelvis höjda maxantal för hur många personer som kan ses i allmänna sammankomster, inomhus och utomhus. Men då Smittskydd Stockholm har förlängt restriktionerna i Stockholms län tom 13 juni innebär det att socialkontorets verksamheter såsom seniorträffar kommer fortsatt hålla stängt.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer

Telefonbokning av vaccination mot covid-19 utökas med fler språk

Telefonbokningstjänsten för Region Stockholms vaccinationsmottagningar byter nu till separata telefonnummer för olika språk. Tjänsten är ett komplement till den digitala bokningen via appen Alltid öppet. Hit kan man ringa om man inte har möjlighet att boka digitalt, till exempel för att man saknar BankID eller har behov av att boka på andra språk.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer

Ingen utdelning från Kahlinska fonden under 2021

Kahlinska fonden är en fond för humanitära ändamål som är till för att ge stöd, hjälp och rekreation till Danderydsbor och förvaltas av Danderyds kommun.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd

Möjligt med framtida korttidsplatser på Annebergsgården

Socialnämnden har 19 april beslutat att göra det möjligt för Annebergsgårdens vård- och omsorgsboende att omvandla en av de fyra avdelningarna till korttidsplatser. Om omvandlingen av en avdelning kommer att ske beror på om överskottet på tomma platser består under 2021.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd