Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Under svåra tider sträcker vi gärna ut en hjälpande hand

Vi lever under väldigt speciella förhållanden just nu, så mycket som ruckar vår trygga vardag. Vi är många som är isolerade, som saknar det sociala umgänget och kanske inte nås av den hjälp som vi behöver för att klara dagen. Dessa svåra tider väcker något fint hos våra invånare i Danderyd. Vi skulle vilja dela med oss av några goda gärningar.

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Besökstopp fortsätter gälla samt sammankomster riktade till äldre senareläggs

I kommunens arbete med att minska spridningen av coronaviruset covid-19 har Socialnämnden tagit nya beslut för att värna om våra äldre

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Stödtelefon för dig som förälder och för dig som ungdom

Med anledning av Coronaviruset är det många familjers vardag som förändras. Familjer kan få det mer oroligt och otryggt hemma. Därför öppnar Danderyds kommun nu en stödtelefon för kommunens barn och ungdomar samt deras föräldrar.

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Socialnämnden tar initiativ för fler åtgärder som kan motverka ensamhet hos våra äldre

I måndags den 11 maj tog Socialnämnden beslut om uppdrag till förvaltningen att tillsammans med verksamheterna ta fram åtgärder som motverkar ensamhet hos våra äldre i kommunen och som ger dem mer glädje.

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Livsviktiga möten via plexiglas

På äldreboendet Odinslund på Vendevägen i Danderyds kommun har man skapat möjlighet för de boende att träffa sina anhöriga trots rådande tider. På ett relativt enkelt och billigt sätt förvandlades personalens lilla uteplats till en viktig mötesplats. Allt som behövdes var ett omvänt bord och ett plexiglas.

Omsorg & socialt stöd