Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

FRG-utbildning startar 6 februari

Vill du bistå invånarna genom att ingå i den frivilliga resursgruppen (FRG)? Den frivilliga resursgruppen består av personer som kallas in när kommunens ordinarie resurser behöver förstärkas i utsatta lägen. Kommunen har tecknat en överenskommelse med Danderyds Civilförsvarsförening att utbilda personer med erfarenhet och personliga förutsättningar att hantera kriser i samhället
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet

Danderyd skänker modulbostäderna till Ukraina

Behovet av stödinsatser är fortsatt stor i det krig som pågår i Ukraina. Därför skänker nu Danderyd kommunens modulhus till landet.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Ukraina
Smiling senior man walking arm in arm with female nurse while looking away in alley at nursing home

Åtgärder för ökad kvalitet på vård- och omsorgsboenden

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjorde tillsyn på de vård- och omsorgsboenden som drivs av Danderyds kommun i våras som en del av sin nationella granskning av kommunal äldreomsorg. Granskningen fokuserade på fyra områden: medicinska bedömningar, dokumentation, läkemedelshantering och vård i livets slutskede.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende

Danderyds kommun bygger första egna korttidsboende för att möta ökande behov när vi blir allt fler äldre. "Vi signalerar med detta symboliska spadtag att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i - även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete

Blomsterfonden får kvalitetspriset inom äldreomsorg

Blomsterfondens vård- och omsorgsboende Tallgården i Enebyberg fick socialnämndens kvalitetspris inom äldreomsorg för 2023. SPF Idun och Seniormötesplatsen i Kevinge fick varsitt hedersomnämnande
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer