Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Effektivt arbete med vaccination pågår

De senaste veckorna har det pågått ett intensivt arbete med vaccinationer på Danderyds vård- och omsorgboenden. Under denna vecka kommer kommunen börja ge den andra dosen till de äldre på boendena.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden förlängs till 2 februari

Uppdaterat 11 jan: Folkhälsomyndigheten har förlängt besöksförbudet på samtliga vård- och omsorgsboenden i Danderyds kommun t.o.m. 2 februari 2021. Make/maka eller sambo till den boende kan medges undantas från besöksförbudet. Vård- och omsorgsboendena kan fortfarande erbjuda besök utomhus.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Vaccinationer genomförs på vård- och omsorgsboenden

Nu är vaccinationerna mot covid-19 på vård - och omsorgsboendena i Danderyd i full gång. Alla äldre på vård- och omsorgsboendena ska ha fått sin första vaccindos 13 januari. Vaccinationen av personal på boendena påbörjas runt den 18 januari.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Region och kommun driver ungdomsmottagningen tillsammans

Sedan årsskiftet delar Danderyds kommun och Region Stockholm på driften av ungdomsmottagningen i Mörby. Det betyder att expertis från båda verksamheterna nu tas till vara. För ungdomarna innebär förändringen ökad tillgänglighet när barnmorskorna på ungdomsmottagningen även börjar erbjuda videomöte och chatt.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd

Information till invånare om gratis vaccin

På webbsidan 1177.se får alla invånare i regionen information om när vaccinationen mot covid-19 startar för olika grupper och hur vaccinationen går till på ett smittsäkert sätt.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus