Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Mormor med barnbarn på kalas

Så tycker de äldre om äldreomsorgen i Danderyd

I Socialstyrelsens årliga enkät har äldre personer som har hemtjänst eller bor på vård- och omsorgsboende haft möjlighet att tycka till om den omsorg de får.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Varför mår unga i Norrort som de gör?

En ny studie bland ungdomar i Danderyd, Täby, Vallentuna och Vaxholm visar att den psykiska ohälsan bland 15-åringarna är starkt kopplad till upplevd stress. Det handlar om stress i skolmiljön, social status och även press från föräldrar.
Läs mer

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd

Danderyds kommun erbjuder flyktingar från Ukraina boende

Danderyds kommun skriver avtal med Migrationsverket för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina redan före 1 juli då ändringar förväntas träda i kraft i Lagen om mottagande av asylsökande.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Ukraina

"Fantastiskt att vi äntligen kan skapa ett trygghetsboende i Kevinge!"

Kevinge seniorlägenheter ska omvandlas till ett trygghetsboende, nya regler för kön till seniorlägenheter och trygghetsboende ska gälla, och möjligheten att uppföra ett nytt trygghetsboende i Enebyberg ska undersökas. Det har kommunfullmäktige fattat beslut om.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Nästa steg för två vårdboenden i Djursholm

PROJEKTINFORMATION Nu fortsätter planeringen för två nya vårdboenden vid Vendevägen i Djursholm. I november 2021 fick detaljplanen för kvarteret Ginnungagap laga kraft. Nu är nästa steg ansökan om bygglov. Här sammanfattar vi projektet.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö