Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Danderyd nominerad till Årets anhörigkommun

Priset Årets anhörigkommun är nyligen instiftat av Anhörigas riksförbund för att lyfta fram kommuner som gör särskilt goda insatser inom anhörigstöd. Danderyd är en av 16 kommuner som har nominerats.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd

Skydda äldre och sköra i kommunens omsorg

Socialnämnden har gett socialförvaltningen i uppdrag att skyndsamt vidta åtgärder för att personer i riskgrupp och äldre inte ska utsättas för risken att smittas av ovaccinerad personal i Danderyd kommuns omsorg”. (Beslut 20210929)
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer

”Det är underbart att det öppnar igen!”

Så säger de äldre om att de populära dagverksamheterna för personer med demenssjukdom äntligen får öppna i Danderyd. När pandemin slog till i mars 2020 fick dagverksamheterna hastigt stänga ned för att de äldre skulle skyddas mot risken att smittas av covid-19.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Vaccination för 12 till 15-åringar

Idag startar bokningen av vaccination mot covid-19 för alla från 12 år upp till födda 2006. De första tiderna kommer att kunna erbjudas från och med 4 oktober. Fortfarande återstår vissa administrativa delar för att kunna påbörja vaccinationerna och om de hinner bli klara kan de första doserna komma att erbjudas tidigare.
Läs mer

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Lex Sarah-utredning på vård- och omsorgsboende

Nyligen gjordes en Lex Sarah-utredning på ett vård- och omsorgsboende som drivs av kommunen.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd