Tillgänglighet för danderyd.se

Danderyds kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här beskriver vi hur Danderyd.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från danderyd.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss via

webbredaktionen@danderyd.se

Svarstiden är normalt en vecka.
Du kan också kontakta oss via Danderyds kommuns växel: 08-568 910 00.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Rapportera tillgänglighetsbrister

Jag besöker Danderyd.se med följande enhet (obligatoriskt):

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Anmäl bristande tillgänglighet till DIGG

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte helt förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

  • Några bilder saknar bra beskrivna alt-texter. [WCAG 1.1.1 (A)]
  • Formulär i flera av e-tjänsterna är inte tillgänglighetsanpassade och fungerar dåligt i hjälpmedel som till exempel skärmläsare. [WCAG 1.3.5 (AA), WCAG 3.3.1 (A), WCAG 3.3.2 (A)]
  • Det finns komponenter och delar i flera av e-tjänsterna som inte går att hantera med enbart tangentbord. [WCAG 2.1.1 (A)]
  • Tydlig fokusmarkering för länkar, knappar och formulärfält saknas i flera av e-tjänsterna. [WCAG 2.4.7 (AA)]
  • Några komponenter i flera av e-tjänsterna fungerar inte i hjälpmedel. [WCAG 4.1.2 (A)]

Det finns filmer på webbplatsen som inte har ett textalternativ eller är syntolkade. Alla dessa filmer är publicerade innan den 23 september 2020 och omfattas inte av Webbtillgänglighetsdirektivet.

Det finns även PDF-dokument på webbplatsen som inte är tillgängliga.

Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem senast den 31 december 2022.

Hur vi testat webbplatsen

Consid har gjort en oberoende granskning av danderyd.se. Senaste bedömningen gjordes den 14 september 2020. Redogörelsen uppdaterades senast den 9 december 2021.

Uppdaterad: 2022-05-04

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.