Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Mormor med barnbarn på kalas

Goda resultat för hemtjänsten i Danderyd

I kommunens årliga uppföljning av hemtjänstföretag visar det sig att alla företag i Danderyd når upp till de krav som ställs.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Danderydsborna får eget korttidsboende

Byggnadsnämnden beviljade den 7 september 2022 bygglov för ett korttidsboende med 27 platser samt ett vård- och omsorgsboende med 60-65 platser i kvarteret Ginnungagap i Djursholm. Beslutet innebär att det nu tagits ytterligare steg i processen som har planerad byggstart våren 2023. Byggherre för korttidsboendet är Danderyds kommun och för vård- och omsorgsboendet Vectura Fastigheter.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Seniorer
Mormor med barnbarn på kalas

Så tycker de äldre om äldreomsorgen i Danderyd

I Socialstyrelsens årliga enkät har äldre personer som har hemtjänst eller bor på vård- och omsorgsboende haft möjlighet att tycka till om den omsorg de får.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

"Fantastiskt att vi äntligen kan skapa ett trygghetsboende i Kevinge!"

Kevinge seniorlägenheter ska omvandlas till ett trygghetsboende, nya regler för kön till seniorlägenheter och trygghetsboende ska gälla, och möjligheten att uppföra ett nytt trygghetsboende i Enebyberg ska undersökas. Det har kommunfullmäktige fattat beslut om.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Nu rekommenderas en andra påfyllnadsdos till alla personer 80 och äldre

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på vård- och omsorgsboenden, har hemtjänst eller hemsjukvård och till alla som är 80 år och äldre. Den andra påfyllnadsdosen bör tas tidigast fyra månader efter den första.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer