Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Nu rekommenderas en andra påfyllnadsdos till alla personer 80 och äldre

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på vård- och omsorgsboenden, har hemtjänst eller hemsjukvård och till alla som är 80 år och äldre. Den andra påfyllnadsdosen bör tas tidigast fyra månader efter den första.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer

Vaccinationskrav vid nyanställning av personal inom vård och omsorg

Socialnämnden beslutade 24 januari att kräva fullgod vaccination mot covid-19 vid nyanställning av personal inom kommunal vård och omsorg, som arbetar nära kunder eller boende över 70 år eller som tillhör en riskgrupp.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus Seniorer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

I dagarna skickar Socialstyrelsen ut en enkät per post till alla som har hemtjänst eller bor på ett vård- och omsorgsboende. Syftet med undersökningen är att förbättra hjälpen till de som får äldreomsorg.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Kurser i februari för seniorer

Dagens smarta mobiltelefoner och surfplattor erbjuder stora möjligheter och kan användas både till nytta och nöje. Anmäl dig till en kurs som verkligen kan göra skillnad för dig i vardagen. I februari startar nya kurser i Danderyd och Stocksund.
Läs mer

Seniorer

Kurser i november för seniorer: Lär dig mer om din mobil och surfplatta!

Dagens smarta mobiltelefoner och surfplattor erbjuder stora möjligheter och kan användas både till nytta och nöje. Anmäl dig till en kurs som verkligen kan göra skillnad för dig i vardagen. Nu finns flera lediga platser på kurserna i Danderyd och Stocksund som börjar 16 och 17 november.
Läs mer

Seniorer