Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

UNGT FOKUS - för att våra ungdomar ska må bra

Ungt fokus består av flera delar; kommunens fritidsgårdar, ungdomskoordinatorer som arbetar inom den uppsökande verksamheten, fritidsutvecklare samt LSS som riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariation. Vi finns till för kommunens ungdomar för att bidra med trygghet, god hälsa och en meningsfull fritid.

Videothumbnail

En trygg vuxen för våra ungdomar. En vuxen som lyssnar.

- Det som får mig att gå till jobbet varje dag och får mig att känna en meningsfullhet i mitt arbete, är att kunna vara en trygg vuxen för våra ungdomar. Att vara en vuxen som lyssnar på ungdomarna. - Jag vill även ge en meningsfull fritid för dem med många roliga aktiviteter. Moe berättar också om den podd som är gjord av och för ungdomar som släpps i maj 2021. Moe Lahmar jobbar som ungdomskoordinator i Danderyds kommun.

Videothumbnail

Vad tänker och drömmer våra ungdomar om?

I projektet Danderyd lyssnar har gymnasieungdomar i Danderys kommun själva fått skildra sin värld, sina tankar och sina röster mot vuxenvärlden. De har tagit sig tid att berätta. Nu måste vi vuxna ta oss tid att lyssna.

Videothumbnail

Hur är relationen till alkohol?

Grupptrycket kring alkohol kan vara stort, både på fester och utanför. Hur hanterar ungdomarna grupptryck, vad känner och tänker de kring ämnet?

Videothumbnail

Hur är ungdomarnas relation till pengar?

Vilken roll spelar pengar in i ungdomarna relationer, livsstil och vardag?

Videothumbnail

Vad gör grupptryck med en ung människa?

Grupptryck kan skapa en stor stress hos många ungdomar. Behöver man ha en hemmafest för att bli populär? Vad är det som gör att det är svårt att säga nej? Att stå på sig? Projektet Danderyd lyssnar ha fått Danderyds gymnasieungdomar att öppna sig och berätta sina historier. Berättelser som lär oss mycket, om vi bara tar oss tid att lyssna.

Ensam är inte stark. I nätverket Ungt fokus är alla verksamheter viktiga för att bidra till att våra ungdomar mår bra.
Vi vuxna måste lyssna och våga fånga våra ungdomars tankar, drömmar och rädslor.
Videothumbnail

Löparrundan - en ljudberättelse

Många tankar hinner snurra i huvudet under en löparrunda. Eller är det rentav så att det är verkligheten och själva livet i sig som är som en löparrunda? Lyssna till en ljudberättelse skapad av gymnnasieungdomar i Danderyd under projektet Danderyd lyssnar.

Videothumbnail

Den bästa känslan - en ljudberättelse

Vad gör våra ungdomar lyckliga? Vad känner dem när de är glada, upprymda och fulla av framtidstro och hopp? Lyssna till en ljudberättelse skapad av gymnasieungdomar i Danderyd under projektet Danderyd lyssnar.

Videothumbnail

All denna stress - en ljudberättelse

Vad är det som stressar våra ungdomar? Är det något specifikt eller många saker tillsammans? Lyssna till en ljudberättelse skapad av gymnasieungdomar i Danderyd under projektet Danderyd lyssnar.

Videothumbnail

Föräldravandringar - för en ökad trygghet

Här berättar vi om hur föräldravandringarna i Danderyd går till.