Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Frågor och svar om slottet

Här hittar du svar på frågor kring mat och dryck, teknik, möblering och bokningar.

Vad kostar det att hyra festvåningen?

För aktuell lokalhyra och kuvertavgift, där glas, porslin, silver, linne och städning ingår kontakta oss för prisuppgift. Hela beloppet för evenemanget skickas på faktura efter genomfört evenemang.

Hur bokar vi mat och serveringspersonal?

Efter att du bokat Djursholms slott är det dags att välja en utav våra samarbetspartners som får uppdraget av dig att leverera mat och serveringspersonal till ditt event. Våra samarbetspartners har stor erfarenhet av att arrangera evenemang på slottet. Mat/catering måste tas från någon av dessa företag. För matinspiration och menyer, se respektive leverantörs sida:

Monrad's
Östergårds
Elwing catering
Annorlunda catering

Hur bokas festvåningen?

För att hyra festvåningen måste du ha fyllt 25 år. När du kontaktar oss och bokar ett datum kan vi som längst preliminärboka det valda datumet i tre veckor. Vi skickar ut ett avtal samt svarskuvert till din hemadress. Avtalet innehåller datum och övriga detaljer kring din bokning. När du får tillbaka avtalet underskrivet av oss är din bokning bekräftad.

Får vi ta med egen dryck och alkohol?

Ja, egen dryck går att ta med till ditt evenemang.

Vad finns det för teknik i lokalerna?

I lokalhyran ingår projektor och ljudanläggning som lämpar sig för tal. Ljudanläggning för utomhusbruk finns att hyra från 1200 kr upp till 1800 kr.

Är festvåningen anpassad för funktionshindrade?

Ja, lokalerna är tillgängliga för funktionshindrade. För att komma in till slottet går det att använda handikapphissen, belägen på baksidan av slottet. Inne i slottet finner du sedan en personhiss som tar dig upp till festvåningen. I festvåningen finns låga trösklar. På entreplan har vi en handikapptoalett.

Går det att boka festvåningen för studentfester?

Nej, vi tar inte emot bokningar för studentfester eller ungdomsfester.

Hur länge får vi ha lokalerna?

När ni bokar konferenser eller möte hos oss sker det efter överenskommelse. För kvälls- och helgbokningar gäller att musik och dans får ske till senast kl 01.00. Konferens- och festvåningen är sedan tillgänglig till senast kl. 02.00 då slottet ska vara tomt. Dryck går bra att lämna dagen innan. För öppning av slottet på festdagen (under helger) sker tidpunkten efter överenskommelse med vald cateringfirma.

Hur kan vi möblera i lokalen?

Det största rummet på festvåningen heter Banérsalen. I Banérsalen kan du ha totalt 100 sittande gäster alternativt 140 minglande gäster i hela festvåningen. Beroende på vilket antal gäster du planerar att bjuda in finns olika möjligheter för hur du kan möblera. Här kan du få inspiration för några av de mest populära möbleringarna

Möblering Banérsalen (pdf-fil)

Vilka dagar går det att boka slottet?

Konferens- och festvåningen går under ordinarie period att boka måndag-söndag, beroende på vilken tid du är intresserad av. Festvåningen är stängd jul-, nyår- samt midsommarhelgerna. Under juli går det inte att hyra festvåningen.

Regler och villkor

När du bokar festvåningen måste du följa våra regler och villkor.

Läs villkor för bokning av Djursholms slott