Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Tyck till om förslag till miljö- och klimatprogram 2021 – 2030

Syftet med miljö- och klimatprogrammet är att styra mot en god och hälsosam miljö och en långsiktig hållbar utveckling i Danderyd. Det finns nu möjlighet för dig som lever, bor och verkar i kommunen att lämna synpunkter och ge förbättringsförslag inför framtagande av ett färdigt förslag.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Nya e-tjänster när du vill bygga, ändra eller riva

Ska du bygga, ändra eller riva på din fastighet krävs i de flesta fall byggnadsnämndens beslut om lov och/eller startbesked. Nu kan du göra en ansökan och anmälan smidigt med hjälp nya e-tjänster.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Tryckfel i VA-taxa 2020

Sedan den 1 januari 2020 gäller en ny taxa för vatten och avlopp i kommunen. Men den som har läst igenom VA-taxan 2020 på kommunens hemsida efter årskiftet kan ha sett att tryckfelsnisse har varit framme.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Kontroll visar att restauranger följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Miljö- och stadsbyggnadskontoret har påbörjat en kontroll av att de nya reglerna för verksamheter som serverar mat och dryck följs. Reglerna gäller för restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.
Läs mer

Bygga, bo & miljö För företagare Coronavirus

Råd vid leverans eller mottagande av matkassar eller matlådor

Det finns ett ökat intresse för att sälja/skänka bort och transportera matlådor och matkassar under den rådande coronapandemin. Det finns några viktiga saker att tänka på för att inte dålig livsmedelshantering ska förvärra situationen ytterligare. Ett större matförgiftningsutbrott bland allmänheten, eller ännu värre, bland sjukvårdspersonalen, skulle innebär en stor belastning på sjukvården.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Coronavirus