Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Nya e-tjänster när du vill bygga, ändra eller riva

Ska du bygga, ändra eller riva på din fastighet krävs i de flesta fall byggnadsnämndens beslut om lov och/eller startbesked. Nu kan du göra en ansökan och anmälan smidigt med hjälp nya e-tjänster.

Bygga, bo & miljö

Tryckfel i VA-taxa 2020

Sedan den 1 januari 2020 gäller en ny taxa för vatten och avlopp i kommunen. Men den som har läst igenom VA-taxan 2020 på kommunens hemsida efter årskiftet kan ha sett att tryckfelsnisse har varit framme.

Bygga, bo & miljö

Kontroll visar att restauranger följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Miljö- och stadsbyggnadskontoret har påbörjat en kontroll av att de nya reglerna för verksamheter som serverar mat och dryck följs. Reglerna gäller för restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

Bygga, bo & miljö För företagare Coronavirus

Råd vid leverans eller mottagande av matkassar eller matlådor

Det finns ett ökat intresse för att sälja/skänka bort och transportera matlådor och matkassar under den rådande coronapandemin. Det finns några viktiga saker att tänka på för att inte dålig livsmedelshantering ska förvärra situationen ytterligare. Ett större matförgiftningsutbrott bland allmänheten, eller ännu värre, bland sjukvårdspersonalen, skulle innebär en stor belastning på sjukvården.

Bygga, bo & miljö Coronavirus

Nu hyrs ungdomslägenheter ut

Det var i januari som fastighetsnämnden beslutade att hyra ut vakanta lägenheter i kommunens modulbostäder till ungdomar. Nu finns de första lägenheterna ute på annons via Stockholms Bostadsförmedling.

Bygga, bo & miljö