Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Kommunens service till företagen har förbättrats enligt SKR:s senaste mätning

I SKR:s årliga undersökning och rankning ’Öppna jämförelser: företagsklimat 2020’ förbättrar Danderyds kommun sitt resultat med flera placeringar. Under 2019 uppnådde Danderyds kommun ett NKI-värde på 74 och årets resultat ger oss en förbättring med två poäng upp till ett NKI på 76. I riket placerar sig Danderyds kommun på plats 67 i rankningen. Det är en ökning med hela 11 placeringar mot 2019.
Läs mer

Näringsliv & arbete För företagare

Se webbinaret i efterhand! Energismarta företag

Vill du veta hur ditt företag kan minska sin energianvändning och spara pengar? Detta kostnadsfria webbinarium som vi erbjuder tillsammans med våra grannkommuner Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker går att se i efterhand via länken. Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig både till mindre och medelstora företag.
Läs mer

Näringsliv & arbete För företagare

Danderyd är Sveriges näst bästa entreprenörskommun enligt Nyföretagarbarometern

Danderyd toppar listan där endast Stockholm stad rankas högre i antalet nystartade företag under 2020. En andraplacering är en förbättring mot föregående år då Danderyd hamnade på tredje plats i Nyföretagarbarometerns rankning. Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket. Mätningen beräknas utifrån antal nystartade bolag i förhållande till antalet invånare i kommunen.
Läs mer

Kommun & politik Näringsliv & arbete För företagare

Kostnadsfri affärsrådgivning till företag inom besöksnäringen

Har ditt företag inom besöksnäringen påverkats av pandemin? Behöver du stöd i att rusta företaget för framtiden eller ställa om hela eller delar av verksamheten? I ett EU- finansierat projekt erbjuder Region Stockholm tillsammans Almi Stockholm Sörmland kostnadsfri skräddarsydd affärsrådgivning som är speciellt framtagen och behovsanpassad till företag inom besöksnäringen.
Läs mer

Näringsliv & arbete För företagare Coronavirus

Restauranger är bra på att följa Folkhälsomyndighetens råd

I Danderyd är restauranger och serveringsställen över lag bra på att hålla sig uppdaterade om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt att följa dem.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete Coronavirus