Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Danderyd samverkar kring arbetet mot våld i nära relationer

Idag inleds En vecka fri från våld, en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka, som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot våld i nära relationer. I samband med veckan 20-26 november ordnar Danderyds kommun ett antal föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att ge fördjupad kunskap och att fler som behöver stöd i en våldsam relation ska våga söka hjälp.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet
COPYRIGHT/PHOTO: Melker Dahlstrand
melker@dahlstrand.se

+46-70 630 20 88

Välkommen till fyra trygghetspunkter

Under den nationella beredskapsveckan i slutet av september kommer Frivilliga resursgruppen och kommunen vara på plats vid Danderyds Trygghetspunkter. Passa på och lyssna på hur du förbereder dig om en kris skulle uppstå i samhället.
Läs mer

Trygghet & säkerhet
Djursholm miljöbilder Ranängen, Svalnäsvägen

Höjning av terrorhotnivån i Sverige

Den 17 augusti höjde säkerhetspolisen Sveriges beredskap från nivå tre till fyra på en femgradig skala. Säkerhetspolisen skriver på sin hemsida: ”Beslutet att höja terrorhotnivån beror inte på någon enskild händelse utan ska ses i ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Händelseutvecklingen med hot som under en längre tid riktas mot Sverige är allvarlig och påverkar Sveriges säkerhet”.
Läs mer

Trygghet & säkerhet
Närbild av polisbil.

Detonation i Djursholm

Natten till måndagen den 31 juli skedde en detonation vid en grind till en villafastighet i Danderyd, Djursholm. Ingen person har skadats fysiskt.
Läs mer

Trygghet & säkerhet
Gratisbild fri att använda från Pexels

Eldningsförbud i hela Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.
Läs mer

Trygghet & säkerhet