Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Skärpt eldningsförbud

Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om skärpt eldningsförbud med anledning av att det är extremt torrt i naturen. Skärpt eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. There is a fire ban in Stockholm County from July 23 2021, which will apply until further notice.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Vi stärker bevakningen för ökad trygghet under sommaren

Polisen har rapporterat om villainbrott i Danderyds kommun, något som kan orsaka oro och väcka frågor. Danderyds kommun har ett aktivt samarbete med polisen vars gripanden haft en lyckosam effekt i arbetet med att motverka villainbrott i kommunen. Under sommarmånaderna förstärker vi nu bevakningen mot villainbrott med ett flertal åtgärder.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Tips vid värmebölja

Under sommaren kan det komma perioder av höga temperaturer. Ihållande perioder av värme under sommaren kan orsaka både hälsoproblem och ökad dödlighet. I Sverige är vi inte så vana vid höga temperaturer. Äldre personer (över 65 år), små barn och kroniskt sjuka utgör speciellt sårbara grupper.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet Seniorer

Räknefel bakom trygghetstapp i Danderyd

När nyhetsmagasinet Fokus nyligen publicerade sin återkommande ranking av Sveriges kommuner visade det sig att Danderyd hamnade i topp gällande miljö, skola, samt sociala förhållanden och hälsa. Men något som var lite av en kalldusch var att kommunen tappat kraftigt i tidningens trygghetsranking med en placering i nedre botten. Men bakom tappet låg ett räknefel som Fokus nu har rättat.
Läs mer

Kommun & politik Trygghet & säkerhet

En trygg och säker skolavslutning

Vi närmar oss skolavslutningar och studenttider där vi som kommun tillsammans med våra samverkanspartners arbetar för att allt ska ske så tryggt och säkert som möjligt. Vilka insatser gör vi för våra ungdomar? På vilket sätt kan du som förälder hjälpa till? Vilka regler gäller i år med anledning av det rådande pandemiläget?
Läs mer

Förskola & skola Trygghet & säkerhet Coronavirus