Nyheter

Filtrera på kategori

En av Sveriges mest barnvänliga kommuner

I en kartläggning av vilka kommuner i Sverige som är mest barnvänliga som nyligen presenterats, landar Danderyd på tredje plats.
Läs mer

Förskola & skola Trygghet & säkerhet Idrott & fritid

FRG-utbildning startar 6 februari

Vill du bistå invånarna genom att ingå i den frivilliga resursgruppen (FRG)? Den frivilliga resursgruppen består av personer som kallas in när kommunens ordinarie resurser behöver förstärkas i utsatta lägen. Kommunen har tecknat en överenskommelse med Danderyds Civilförsvarsförening att utbilda personer med erfarenhet och personliga förutsättningar att hantera kriser i samhället
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet

Skydda dig mot bedrägerier

Jul och nyår är tyvärr högtider även för bedrägerier. Bedragare riktar ofta in sig på äldre och personer med en funktionsnedsättning. Ta del av polisens tips kring hur du skyddar dig. Eller prata med anhöriga om hur de kan skydda sig.
Läs mer

Trygghet & säkerhet Seniorer

Danderyd samverkar kring arbetet mot våld i nära relationer

Idag inleds En vecka fri från våld, en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka, som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot våld i nära relationer. I samband med veckan 20-26 november ordnar Danderyds kommun ett antal föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att ge fördjupad kunskap och att fler som behöver stöd i en våldsam relation ska våga söka hjälp.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet
COPYRIGHT/PHOTO: Melker Dahlstrand
melker@dahlstrand.se

+46-70 630 20 88

Välkommen till fyra trygghetspunkter

Under den nationella beredskapsveckan i slutet av september kommer Frivilliga resursgruppen och kommunen vara på plats vid Danderyds Trygghetspunkter. Passa på och lyssna på hur du förbereder dig om en kris skulle uppstå i samhället.
Läs mer

Trygghet & säkerhet