Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Verksamheten i Passagen är igång

Sedan ett par veckor är förberedelseklassen Passagen igång för elever i årskurs 1-8 som nyligen anlänt från Ukraina och som bor i kommunen. Eleverna har nu ett par dagars påsklov, men nästa vecka är de omkring 20 eleverna tillbaka igen.
Läs mer

Förskola & skola Ukraina
Drönarbilder - Danderyds kommun

Förberedelseklass för elever från Ukraina startar på Kevingeskolan

För att ge de barn och elever som flyr från Ukraina och som anländer till Danderyd, bästa möjliga mottagande i det svenska skolsystemet, har utbildningsnämnden beslutat att en tillfällig förberedelseklass speciellt för dessa elever ska starta på Kevingeskolan. Förberedelseklassen får namnet Passagen. 
Läs mer

Förskola & skola Ukraina

Förberedelser inom förskola och skola för att ta emot barn från Ukraina

För att Danderyd ska kunna ta emot de barn som kommer från kriget i Ukraina på ett bra sätt, har beslut fattats om att även barn som ännu inte har fått något uppehållstillstånd kommer att tas emot i kommunens förskolor och skolor. Dessutom öppnar en ny öppen förskola.
Läs mer

Förskola & skola Ukraina

Mikael Valdorson blir kvar som rektor för Vasaskolan

Sedan i höstas har Mikael Valdorson varit tillförordnad rektor på Vasaskolan, men nu är det klart att han blir kvar som ordinarie rektor på skolan. Han har tidigare varit biträdande rektor på Långängsskolan i Stocksund.
Läs mer

Förskola & skola
En kille får vaccin mot Covid-19.

Extra möjlighet för barn 12-15 år att vaccinera sig mot covid-19

Nu i helgen och även nästa helg håller flera mottagningar i länet helgöppet med extra många bokningsbara tider för barn 12-15 som vill vaccinera sig mot covid-19.
Läs mer

Förskola & skola Coronavirus