Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Svalnässkolan fortsätter i kommunal regi fram till hösten 2021

Bildningsförvaltningens förslag om att avveckla den skolverksamhet i kommunal regi som finns i Svalnässkolan i Djursholm, står kvar. Efter att förslaget presenterades för första gången tidigare i höst har samtal och dialoger hållits med skolpersonal, föräldrar och fackförbund. Avvecklingen föreslås nu ske till hösten 2021.

Förskola & skola Budget

Danderyd är Stockholms bästa skolkommun – även i år!

Danderyd behåller förra årets förstaplats bland alla kommuner i Stockholms län i Lärarförbundets rankning för 2019 över landets bästa skolkommun. Bland alla 290 kommuner i Sverige hamnar Danderyd på plats 9.

Kommun & politik Förskola & skola

Majoritetens förslag till lösning på övertaligheten av skolplatser

Den 26 september skickade den politiska majoriteten i Danderyd ut följande pressmeddelande om förslag på övertaligheten av skolplatser i Djursholm.

Förskola & skola Budget

Danderyds elever presterar bäst i Sverige

I slutet av förra veckan släppte Skolverket betygsstatistiken från vårterminen 2019 kring hur landets niondeklassare presterade. När det gäller meritvärden så ligger Danderyd i topp.

Förskola & skola

Förslag till åtgärder för att komma till rätta med överskottet på skolplatser i Djursholm

I Danderyd finns en överetablering av skolor i förhållande till antalet barn, detta gäller framför allt i Djursholm. Bildningsförvaltningen har därför fått i uppdrag att se över tillgång och efterfrågan på skolplatser i Djursholm och föreslå åtgärder för att komma till rätta med överskottet.

Förskola & skola Budget