Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Svalnässkolan – vägen fram till avvecklingen

För att klargöra bakgrunden till att Elevverket kommer att ta över Svalnässkolan från och med årsskiftet väljer bildningsförvaltningen här att göra ett par förtydliganden. Här beskrivs bakgrunden till att kommunen valt att överlämna verksamheten, det anbudsförfarande som genomfördes under våren samt varför valet slutligen föll på Elevverket.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Ny föräldrarådgivning som förenklar att söka hjälp

Nu öppnar kommunen en ny rådgivning för föräldrar med barn under 18 år. Målsättningen är att kommunens föräldrar lätt ska få stöd och rådgivning i sitt föräldraskap. Föräldrarna behöver inte invänta en utredning och beslut utan kan själv boka en tid för samtal.
Läs mer

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd

Fantastiska betyg för Danderyds elever

Ett par veckor efter avslutningen står det nu klart att de elever som gick ut årskurs 9 vid Danderyds två kommunala högstadieskolor – Fribergaskolan och Mörbyskolan – gjorde det med ett genomsnittligt meritvärde som var ännu högre än det som förra årets elever hade.
Läs mer

Förskola & skola

Samarbete kring Svalnässkolan till hösten

Att Elevverket ska ta över verksamheten vid Svalnässkolan i Djursholm från och med hösten 2021 är klart sedan en tid. Men nu är det även klart att ett samarbete mellan Elevverket och kommunen kommer att starta där redan till hösten.
Läs mer

Förskola & skola

Elevverket tar över verksamheten vid Svalnässkolan

Ett överlåtelseavtal har nu tecknats mellan Danderyds kommun och Elevverket angående ett övertagande av driften av Svalnässkolan. Avtalet gäller från och med höstterminen 2021.
Läs mer

Förskola & skola