Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Festligt när Danderyds gymnasium firade 40 år

I förra veckan hölls ett festligt firande på Danderyds gymnasium med anledning av att det var 40 år sedan skolan invigdes 1982. Sedan dess har tusentals elever passerat genom skolans korridorer och även tagit sin student här. Detta firades med bland annat middag, musikunderhållning, tal och besök av tidigare elever – både kända och mindre kända.
Läs mer

Förskola & skola

Flera positiva tendenser i årets Stockholmsenkät

Resultaten från årets Stockholmsenkät är här och för Danderyds kommuns del syns flera positiva tendenser. Bland annat väljer fler ungdomar att helt avstå från alkohol och andelen storkonsumenter har nästan halverats sedan 2004.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra

Danderyds elever i åk 9 är i topp - i år igen

Ännu en gång är Danderyds elever topp i Sverige – i år inom hela tre kategorier! Det visar årets statistik från Skolverket för de elever som i våras avslutade årskurs 9 i en kommunal eller fristående skola i Danderyd.
Läs mer

Förskola & skola

Vasaskolan är Årets Pep-skola!

Årets Pep-skola 2022 ligger i Djursholm och heter Vasaskolan! Utmärkelsen är ett kvitto på skolans engagemang och mångåriga arbete med att göra fysisk aktivitet och hälsosam mat till självklara delar i alla elevernas vardag.
Läs mer

Förskola & skola
Elev tittar på växt och håller i en bok

Dags att nominera till Hälsovårdsfonden 2022

Nu är det dags att nominera stipendiater till Hälsovårdsfonden! Stipendiet ges till en eller flera personer verksamma i Danderyd, som arbetar för att kommunens unga ska ha en sund hälsa.
Läs mer

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd Uppleva & göra