Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Meritvärdet för Danderyds elever i åk 9 högst i landet

Eleverna som gick ut årskurs 9 vid Fribergaskolan och Mörbyskolan i våras gjorde det med ett meritvärde som var det högsta i landet. Det visar Skolverkets officiella statistik som nu har publicerats.
Läs mer

Förskola & skola

Vaccination för 12 till 15-åringar

Idag startar bokningen av vaccination mot covid-19 för alla från 12 år upp till födda 2006. De första tiderna kommer att kunna erbjudas från och med 4 oktober. Fortfarande återstår vissa administrativa delar för att kunna påbörja vaccinationerna och om de hinner bli klara kan de första doserna komma att erbjudas tidigare.
Läs mer

Förskola & skola Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Ekebyskolan firar demokrativecka i nya parken

Idag firade hela Ekebyskolan en gemensam demokrativecka med en föreställning om Kvinnlig rösträtt 100 år. Eleverna kom till Anna Whitlocks park i Djursholm i fem omgångar och bjöds där på en teater där de fick träffa såväl Selma Lagerlöf som Anna Whitlock.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra

Ekebyskolan vann ny matsvinnstävling

I våras utmanade Vasaskolan övriga grundskolor i kommunen i en matsvinnstävling. Tävlingen gick ut på att väga hur mycket mat som slängdes varje dag i skolmatsalen, och se vilken skola som slängde minst. Ekebyskolan vann!
Läs mer

Förskola & skola

Friidrottsevenemang för elever utan kommunen som medarrangör

Sedan flera år arrangerar idrottsföreningen Danderyd SK en friidrottstävling för kommunens unga, som går under namnet Danderyds OS. Danderyds kommun är inte delaktig i arrangemanget, mer än att idrottsplatsen där tävlingarna äger rum ägs av kommunen.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra