Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Närundervisning i skolan under höstterminen

Närundervisning i klassrummen ska vara huvudregeln för alla grundskolor och gymnasieskolor i höst. Det är budskapet från regeringen och Folkhälsomyndigheten, under en presskonferens på tisdagen.
Läs mer

Förskola & skola Coronavirus

Kommunen har överklagat kammarrättens dom angående särskolan

Nyligen kom de första domarna där barnkonventionen testades, i Danderyds fall innebar domslutet att utbildningsnämndens beslut att samlokalisera alla särskoleelever till Kevingeskolan revs upp. Nu har kommunen överklagat förvaltningsrättens domslut till kammarrätten.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Kommunen kommer att fatta beslut om att överklaga förvaltningsrättens dom gällande särskolan

Danderyds kommuns utbildningsnämnd har sedan tidigare fattat beslut om att samla kommunens särskoleverksamhet för årskurs 1–6 på Kevingeskolan. Något som några vårdnadshavare har överklagat till Förvaltningsrätten. Nu har domen kommit och förvaltningsrätten menar att inget uttryckligt ställningstagande gjorts när det gäller de berörda barnens bästa.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Ny ledning på Vasaskolan – men samma fart framåt

Till hösten kommer Mikael Valdorson att gå in som tillförordnad rektor för Vasaskolan i Djursholm. Här berättar han om sina tankar kring skolan och vad han vill göra för att komma till rätta med ekonomin, öka tryggheten och göra skolans elever ännu bättre rustade inför vidare studier.
Läs mer

Förskola & skola

Idag redovisas gymnasievalet 2021

Idag den 1 juli redovisas resultatet av den slutliga antagningen i gymnasievalet 2021 på Gymnasieantagningens webbplats. För den som inte har fått en plats finns det möjlighet att boka tid hos vår jour-SYV.
Läs mer

Förskola & skola