Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Hög efterfrågan på bygglov och kartor

Just nu är det många som söker bygglov och vill beställa kartor. Vi ber om överseende för att handläggning och återkoppling tar längre tid än vanligt.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Utredning av trädärendet på Kaptensbacken klar

Under våren gav tekniska nämnden i uppdrag till tekniska kontoret att utreda den händelse där en ek felaktigt togs ner på Kaptensbacken 2. Utredningen, som genomförts av advokatbyrå Bonde Barzey, är nu klar och uppdraget återrapporterades till nämnden under onsdagens sammanträde. 
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö

Mark- och miljödomstolen avslår överklagan av detaljplanen för Ginnungagap

Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt meddelade den 2 juni att de avslår överklagan av detaljplanen för Ginnungagap. Detaljplanen avser ett nytt vård- och omsorgsboende samt korttidsboende vid Vendevägen-Bragevägen i Djursholm. Vård- och omsorgsboendet uppförs av företaget Vectura Fastigheter och korttidsboendet byggs i kommunal regi.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Danderyd presterar bra i miljörankning

Danderyd placerar sig återigen högt upp i tidningen Aktuell Hållbarhets miljörankning. Danderyd ligger nu på plats 18 av Sveriges 290 kommuner vilket är en placering bättre än föregående år.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Samråd om ny vård- och omsorgsbyggnad vid Danderyds sjukhus

Nu finns ett detaljplaneförslag om ny vård-och omsorgsbyggnad i Danderyds sjukhusområde framtaget. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en ny vård- och omsorgsbyggnad inom fastigheten Sjukhuset 7 som är tänkt att innehålla vårdlokaler, vård- och omsorgsboende samt patienthotell med hotell- och konferensverksamhet.
Läs mer

Bygga, bo & miljö