Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Medborgardialog om östra Eneby torg

Hur tycker du östra Eneby torg bör utvecklas? Nu finns det möjlighet att lämna synpunkter i en enkät som är öppen till den 19 mars.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Remissvar gällande Region Stockholms tidiga samråd för Roslagsbanan till city

Mellan 15 januari och 8 februari 2021 genomförde Region Stockholm genom trafikförvaltningen ett tidigt samråd för Roslagsbanan till city. I förslaget beskrivs bland annat att stationerna för Roslagsbanan vid Bråvallavägen och Stocksund kan läggas ned i framtiden för att uppnå restidsvinster över hela den framtida sträckningen.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Trafik & resor

Dialog Ginnungagap: Tyck till om resultatet!

I november 2020 bjöd vi in till en digital dialog om de två vårdboenden som planeras i kvarteret Ginnungagap. Nu har de nära 90 enkätsvaren sammanställts och vi vill höra vad du tycker om resultatet.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Enebybergs Allé föreslås byta namn till Ernst Kihlbergs Allé

Byggnadsnämnden ska ta ställning till om gatan Enebybergs Allé ska byta namn till Ernst Kihlbergs Allé. Förslaget har kommit från Enebybergs Gårds förening. Ernst Kihlberg bidrog till samhällsutveckling i Enebyberg och var ägare till Enebybergs gård från 1907 till 1934.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Nytt miljö- och klimatprogram visar vägen framåt

Nu har kommunen ett nytt miljö- och klimatprogram. Programmet gäller till 2030 och syftar till att styra mot en god och hälsosam miljö och en långsiktig hållbar utveckling i Danderyd.
Läs mer

Bygga, bo & miljö