Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Boka plats & kurser

Här hittar du och bokar kurs i vår kurskatalog.

Välkommen till kulturskolan 

Danderyds kulturskola erbjuder kurser till barn och ungdomar upp till 20 år, folkbokförda i Danderyd.

Kurskatalog

Rekommenderad webbläsare är i första hand, Chrome.

Kurskatalog (studyalong.se)

Instruktionsfilm för kurskatalogen - hitta, boka och betala kursplats

Nya elever i höst- kurser bokas i augusti

Höstens alla kurser och platser visas och bokas via kurskatalogen som öppnar den 23 augusti. 

Elever som vill fortsätta i höst

Elever som under våren deltagit i kurs som fortsätter, får i slutet av juni erbjudande om att behålla sin plats till hösten. Platsen måste bokas och bekräftas senast den 21 augusti, därefter blir platsen bokningsbar för övriga via kurskatalogen. Så här bekräftar du eller avbokar du din reserverade plats
Bekräfta/avboka

 

Sommarens kulturläger v 24 & 32

Det kan finnas några enstaka platser kvar på lägret v32, för dig född 2010-2012. Lägerperiod 8-11 augusti, avgift 500 kr. Maila vid intresse till kulturskolan@danderyd.se

 

För dig som går i årskurs 1 

Som introduktion till Kulturskolan och våra konstformer, erbjuder vi på flera skolor kursen "Kulturverkstad" för 7-åringar (åk 1).

Mer information om Kulturverkstad

Våra kurser och ämnen

Idag har vi ett utbud inom musik, teater, dans, musikal och konst. För att ge så många elever som möjligt chans att delta utifrån olika intressen, åldrar och ambitionsnivå är formen för undervisningen indelad i tre nivåer.

Verkstadskurser riktar sig till elever 7-8 år och skall på ett lekfullt sätt ge eleven möjlighet att prova på olika konstformer. Där det är möjligt finns kursen i nära anslutning till skolan och skoldagens slut.

Studiokurserna är för elever från 9-20 år. Här ges eleverna möjlighet att lära sig konstformens olika moment utifrån en ämnesplan. Elevernas intresse och ambitionsnivå styr utvecklingstakten inom studion.

Ensemblelinjen från 10-20 år finns möjlighet att delta i vår ensemblelinje. Fokus blir orkestern/ensemblen och att skapa tillsammans med andra. Här krävs ett större engagemang från såväl föräldrar som elevernas sida i form av övning på egen hand, lektioner 2 gånger i veckan samt medverka i föreställningar/konserter. Det finns ett begränsat antal platser och uttagning till ensemblelinjen sker utifrån färdighetskrav och aktuell lärare.

 

Mer information om våra ämnen/konstformer