Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Boka plats & kurser

Här hittar du och bokar kurs i vår kurskatalog.

Välkommen till kulturskolan 

Danderyds kulturskola erbjuder kurser till barn och ungdomar upp till 20 år, folkbokförda i Danderyd.

Ny elev i höst

Höstterminens lediga platser kan bokas i vår webbaserade kurskatalog från och med den 24 augusti

Befintliga elever, fortsätta i höst

Befintliga elever har en reserverad plats fram till den 19 augusti för att fortsätta i höst. Samtliga har under sommaren fått erbjudande om att fortsätta till hösten via e-post till den adress som angivits i StudyAlong. Logga in och bekräfta din plats

Sommarläger-kulturläger

Kulturläger 2021

Till kurskatalog StudyAlong
Rekommenderad webbläsare är i första hand, Chrome.

Instruktionsfilm för kurskatalogen - hitta, boka och betala kursplats

Högstadie/Gymnasieelever

Går du på högstadiet eller gymnasiet och inte hittar en kurs för din ålder eller nivå, kontakta oss kulturskolan@danderyd.se!

Årskurs 1 grundskolan

Som introduktion till Kulturskolan och våra konstformer, erbjuder vi kursen "Kulturverkstad" för 7-åringar (åk 1).

Mer information om Kulturverkstad

Våra kurser och ämnen

Idag har vi ett utbud inom musik, teater, dans, musikal och konst. För att ge så många elever som möjligt chans att delta utifrån olika intressen, åldrar och ambitionsnivå är formen för undervisningen indelad i tre nivåer.

Verkstadskurser riktar sig till elever 7-8 år och skall på ett lekfullt sätt ge eleven möjlighet att prova på olika konstformer. Där det är möjligt finns kursen i nära anslutning till skolan och skoldagens slut.

Studiokurserna är för elever från 9-20 år. Här ges eleverna möjlighet att lära sig konstformens olika moment utifrån en ämnesplan. Elevernas intresse och ambitionsnivå styr utvecklingstakten inom studion.

Ensemblelinjen från 10-20 år finns möjlighet att delta i vår ensemblelinje. Fokus blir orkestern/ensemblen och att skapa tillsammans med andra. Här krävs ett större engagemang från såväl föräldrar som elevernas sida i form av övning på egen hand, lektioner 2 gånger i veckan samt medverka i föreställningar/konserter. Det finns ett begränsat antal platser och uttagning till ensemblelinjen sker utifrån färdighetskrav och aktuell lärare.

 

Mer information om våra ämnen/konstformer