Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Boka plats & kurser

Här hittar du och bokar kurs i vår kurskatalog.

Välkommen till kulturskolan i hösten 2020

Danderyds kulturskola erbjuder kurser till barn och ungdomar upp till 20 år, folkbokförda i Danderyd.

Nya elever
Kurskatalogen med höstens lediga platser öppnar den 24 augusti. I vår webbaserade kurskatalog ser du lediga platser, bokar och betalar din kursplats. Fram tills kurskatalogen öppnar kan du anmäla dig till vår e-postlista så får du en påminnelse via e-post när kurskatalogen öppnar. 

Kurskatalog

Befintliga elever
Du har den 24 juni fått e-post från kulturskolan med ett erbjudande om att fortsätta i höst. Det är viktigt att du följer instruktionen och bekräftar din plats senast den 20 augusti för att få behålla din plats. Bekräfta/avboka 

Bokningsvillkor

Våra kurser och ämnen

Idag har vi ett utbud inom musik, teater, dans, musikal och konst. För att ge så många elever som möjligt chans att delta utifrån olika intressen, åldrar och ambitionsnivå är formen för undervisningen indelad i tre nivåer.

Verkstadskurser riktar sig till elever i åk 1-2 och skall på ett lekfullt sätt ge eleven möjlighet att prova på olika konstformer. Där det är möjligt finns kursen i nära anslutning till skolan och skoldagens slut.

Studiokurserna är för elever från åk 3 och uppåt. Här ges eleverna möjlighet att lära sig konstformens olika moment utifrån en ämnesplan. Elevernas intresse och ambitionsnivå styr utvecklingstakten inom studion.

Ensemblelinjen från åk 4 finns möjlighet att delta i vår ensemblelinje. Fokus blir orkestern/ensemblen och att skapa tillsammans med andra. Här krävs ett större engagemang från såväl föräldrar som elevernas sida i form av egen träning, lektioner 2 gånger i veckan samt medverka i föreställningar/konserter. Det finns ett begränsat antal platser och uttagning till ensemblelinjen sker utifrån färdighetskrav och aktuell lärare.

Lär mer om  ämnen/konstformer