Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Hyr ditt instrument

Om du är elev i Kulturskolan har du möjlighet att få hyra ett instrument. Det kan vara smidigt att hyra ett instrument när man är nybörjare, dels för att först få prova på men även då man växer och behöver ett större instrument med tiden.

Kulturskolan har följande instrument att hyra ut:

Violin, viola, cello, kontrabas, tvärflöjt, saxofon, klarinett, oboe, fagott, baryton, tuba, valthorn, trumpet, trombon, harpa och elbas.

Vi har inga keyboard, gitarrer eller slagverk att hyra ut, för dessa gäller: Om du spelar keyboard eller slagverk behöver du inte ta med eget instrument till lektionen, de finns i våra undervisningslokaler. Men du behöver ha ett eget instrument hemma för att kunna öva. Om du spelar gitarr, tar du dock med din egna gitarr även till lektionen.

Att hyra

Tanken är att man får möjlighet att hyra sitt instrument under en begränsad tid (2 år) och att man efter det införskaffar ett eget. Det är via din lärare som du erbjuds hyra instrument. Målsman kommer då att få teckna ett hyresavtal och ni betalar en hyra för varje termin. Hyran är för närvarande 515 kr per påbörjad termin och debiteras med den vanliga terminsavgiften.

In- och utlämning av instrument

Instrumentet hämtas ut av låntagaren på Danderydsgården alternativt så lämnar aktuell lärare ut instrumentet direkt till eleven.

Samtliga instrument skall återlämnas till Kulturskolan, Noragårdsvägen 27 i Danderyd. För att undvika ytterligare debitering skall instrumentet vara återlämnat 16 januari inför vårterminen samt senast den 1 september inför höstterminen.

Under terminerna är det öppet för återlämning, måndag-torsdag mellan kl 1500-1900, helg- och lovfria dagar. Notera att vi har jullov coh stängt mellan den 20 dec och 10 januari. 

Hyresregler

Låntagaren är skyldig att väl vårda instrumentet. Förbrukningsdelar, såsom strängar, plektrum, rör etc. ersätts av låntagaren.

Lånat instrument får inte lånas ut eller användas av annan än låntagaren. Finner skolan att låntagaren genom olämplig hantering/förvaring riskerar att förstöra inventariet, skall det omedelbart återlämnas. Förloras/skadas inventariet är låntagaren skyldig att omedelbart anmäla det inträffade till skolan samt vid anfordran ersätta förlusten/skadan med hela värdet. Alternativt bekosta professionell reparation.

Låntagaren skall betala aktuell hyra per termin för inventariet. Slutar låntagaren vid skolan skall inventariet med tillbehör omedelbart återlämnas. Hyra debiteras per termin och för inventarier som ej återlämnats senast en vecka innan ny terminsstart, debiteras hyra även för kommande termin.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.