Till innehållet
Översätt

No translation right now

We are experiencing some technical problems with the Google translate functionality at the moment and are investigating.

Dans

Att dansa ger livskraft och glädje, välj mellan våra olika dansstilar och nivåer!

Undervisningen

Här lär du dig att dansa, förutom att du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rörelsekänsla, ges du möjlighet att uppträda inför publik. Du är välkommen med eller utan förkunskaper, målet är att alla ska kunna vara med. Vi har möjlighet att anpassa undervisningen så att såväl nybörjare som mer avancerade elever utvecklas och har kul på dansgolvet. Dansen leds av utbildade danspedagoger och en del klasser har pianist. Förutom egna uppvisningar och shower deltar vi även i många av Kulturskolans övriga evenemang.

Lokaler

Dansundervisningen är på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27. Vi har flera fina dansstudios och utrymmen för ombyte.

Ämnesplan Dans

Barndans-rytmik (4-5 år)

Våra utbildade dans- och musikpedagoger stimulerar barnens rytm- och dansglädje genom lekfull träning av rörelser, koordination och smidighet. Vi rör oss och dansar till blandad musik anpassad till åldern. Vid terminens sista tillfälle blir det uppvisning för föräldrar och barnen har provat ut passande scenkläder ur vårt stora kostymförråd. Föräldrar är välkomna att närva vid första lektionstillfället samt vid terminsavlutningen.

Dans- och teaterverkstad 7-8 år 

Lek, improvisationsteater och dans på scenen. Tyngdpunkten ligger både på dans- och teaterämnet. Kom som du är, Blyg eller som Toker, vi nyttjar kostymer från vårt kostymförråd och övar på att både ta och ge plats.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta någon av våra lärare!

Lars Gonzalez Carlson (danspedagog)
Lars.GonzalezCarlson@danderyd.se

Cecilia Kivling (musikpedagog)
cecilia.kivling@danderyd.se