Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Dans

Att dansa ger livskraft och glädje, välj mellan våra olika dansstilar och nivåer!

Undervisningen

Här lär du dig att dansa, förutom att du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rörelsekänsla, ges du möjlighet att uppträda inför publik. Du är välkommen med eller utan förkunskaper, målet är att alla ska kunna vara med. Vi har möjlighet att anpassa undervisningen så att såväl nybörjare som mer avancerade elever utvecklas och har kul på dansgolvet. Dansen leds av utbildade danspedagoger och en del klasser har pianist. Förutom egna uppvisningar och shower deltar vi även i många av Kulturskolans övriga evenemang.

Lokaler

Dansundervisningen är på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27. Vi har flera fina dansstudios och utrymmen för ombyte.

Ämnesplan Dans

Barndans-rytmik (4-5 år)

Våra utbildade danspedagoger stimulerar barnens rytm- och dansglädje genom lekfull träning av rörelser, koordination och smidighet. Vi rör oss och dansar till blandad musik anpassad till åldern. Vid terminens sista tillfälle blir det uppvisning för föräldrar och  barnen har provat ut passande scenkläder ur vårt stora kostymförråd. Föräldrar är välkomna att närva vid första lektionstillfället samt vid terminsavlutningen.

Skapande dans 6-11 år 

Upplev dansens glädje! Vi fokuserar på att ge barnen dans- och rörelseglädje. Med kostymer från kostym förrådet ges möjlighet att utforska olika uttryck – samtidigt som vi börjar med grundteknik för dans, allt från balett till show dans. Under terminerna kommer deltagarna vara med i olika evenemang/föreställningar som ges under Kulturskolans regi. Lektionerna innehåller- smidighet, rytm, terminologi- balettspråket, improvisation. Varje termin avslutas med en öppen lektion för familj och vänner.

Skapande modern/balett 9-11 år

Skapande modern dans/Balett är en samtida konstform med mycket flöde. Vi arbetar med tyngd, teknik, nivåer, rumsuppfattning, improvisation och med att förmedla känslor genom rörelse. Du bygger upp styrka, jobbar med andning, dynamik och kroppsuppfattning och du hittar ditt naturliga sätt att röra dig.
Under läsåret medverkar vi i olika evenemang/föreställningar som ges i Kulturskolans regi.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta någon av våra lärare!

Lars Gonzalez Carlson (danspedagog, balett)

Lars.GonzalezCarlson@danderyd.se