Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Dans

Att dansa ger livskraft och glädje, välj mellan våra olika dansstilar och nivåer!

Undervisningen

Här lär du dig att dansa, förutom att du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rörelsekänsla, ges du möjlighet att uppträda inför publik. Du är välkommen med eller utan förkunskaper, målet är att alla ska kunna vara med. Vi har möjlighet att anpassa undervisningen så att såväl nybörjare som mer avancerade elever utvecklas och har kul på dansgolvet. Dansen leds av utbildade danspedagoger och en del klasser har pianist. Förutom egna uppvisningar och shower deltar vi även i många av Kulturskolans övriga evenemang.

Lokaler

Dansundervisningen är på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27. Vi har flera fina dansstudios och utrymmen för ombyte.

Ämnesplan Dans

Barndans-rytmik (3-5 år)

Våra utbildade danspedagoger stimulerar barnens rytm- och dansglädje genom lekfull träning av rörelser, koordination och smidighet. Vi rör oss och dansar till blandad musik anpassad till åldern. Vid terminens sista tillfälle blir det uppvisning för föräldrar och  barnen har provat ut passande scenkläder ur vårt stora kostymförråd. Föräldrar är välkomna att närva vid första lektionstillfället samt vid terminsavlutningen.

Klassisk och modern balett 5-22 år (nybörjare-fortsättning- avancerad)

Nybörjare tränar teknik, smidighet och steg till såväl modern musik som till musikal och klassiska verk. Du får även prova på tåspetsteknik. För fortsättning och avancerade elever blir det fokus på teknik, koreografi och tåspets. Under hösten gör vi ett besök på Kungliga Svenska Balettskolan och till våren besöker vi tillsammans Operan.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta någon av våra lärare!

Lars Gonzalez Carlson (danspedagog, balett)

Lars.GonzalezCarlson@danderyd.se