Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Teater

Gillar du att stå på scen, vill du skapa och ha kul tillsammans med andra? Då är teater och drama något för dig!

Undervisningen

På våra teaterkurser jobbar vi med dramaövningar och lekar med fokus på fantasi, koncentration och samarbete. Mycket arbete läggs på gruppens dynamik och samspel. Så småningom utvecklas detta till olika improvisationer samt rollspel.

Höstterminen avslutas med en improviserad föreställning eller öppen lektion för närstående. Under vårterminen ägnas mer tid för föreställningsarbete, ibland tillsammans med andra ämnen på Kulturskolan.

Ämnesgrupper

Ämnesplan teater

Dans- och teaterverkstad 7-8 år 

Lek, improvisationsteater och dans på scenen. Här kombinerar vi dans- och teaterämnet. Kom som du är, Blyg eller som Toker, vi nyttjar kostymer från vårt kostymförråd och övar på att både ta och ge plats.

Skapande scenkonst/teater 9-11 år

Här är undervisningen inriktad mot dramaövningar och lekar med fokus på fantasi, koncentration och samarbete. Mycket arbete läggs på gruppens dynamik och samspel. Så småningom utvecklas detta till olika improvisationer samt rollspel.

Teaterstudion 10-12 år

Är för de som älskar teater men inte vill lägga ner så mycket tid på att lära in långa manus, utan tycker mer om att lägga tid på övningar och improvisation.

Teaterlinjen åk 13-19 år

Innebär att vi arbetar med lite längre pjäser, har lite längre lektion men också att du som elev periodvis behöver lägga lite extra tid på instudering mellan lektionerna.

Här väljer gruppen ut en text/pjäs som passar gruppens sammansaättning. Undervisningen utgår från den valda texten, där vi arbetar med en grundlig text- och karaktärsanalys. Det är viktigt att alla i gruppen har ett stort engagemang eftersom det är ni tillsammans som arbetar fram en föreställning. Hög närvaro samt tid och lust att lägga extra tid på instudering krävs. För att gå på linjen bör du ha tidigare erfarenhet av teater.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta våra lärare!

Lars Gonzalz Carlson (teater, dans)
lars.gonzalezcarlson@danderyd.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.