Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Harpa, Harpa- och Folkmusikverkstad

Harpan har i alla tider trollbundit med sin magiska klang och förekommer ofta i sagor och sägner.

Harpan är ett fantastiskt instrument därför att det både är ett tacksamt nybörjarinstrument och ett avancerat instrument med rika klangmöjligheter som passar i de finaste salonger. Man kan spela i alla genrer så som klassisk musik, jazz och folkmusik. Det finns många olika typer av harpor: Pedalharpan eller konsertharpan används till klassisk musik och jazz, både i orkester eller som solo instrument. Den keltiska harpan har klaffar istället för pedaler och är mindre. Den används med fördel i bla folkmusiken, i tidig musik, barockmusik mm.

Undervisningen

Harpaverkstad (8 år)
För elever i åk 2 finns "Harpaverkstad". Där får du på ett lekfullt sätt lära dig grunderna. Vi spelar, sjunger och rör oss till musik. Instrument finns på plats (ej hemlån). Musikaliska framträdanden är också en del av undervisningen.

Harpastudio (9-20 år)
För elever från åk 3 och äldre finns "Harpa Studio". Du kan starta i Harpa Studio som nybörjare eller som fortsättare.
Du behöver ej ta med instrument till lektionen utan spelar på kulturskolans harpor. Däremot är det en fördel om du har ett instrument hemma. Ett fåtal instrument finns att hyra från kulturskolan.

Harpaensemblelinje (10-20 år)
Du som spelat ett tag och vill satsa lite mer kan söka till vårt utökade program som heter "Harpa - ensemblelinje". Om du blir antagen som linjeelev får du möjlighet till två lektioner i veckan. Förutom din vanliga lektion, blir det en ensembellektion. Du övar aktivt hemma och blir allt mer självständig i din instudering. Du får i gengäld möjlighet att framträda som solist på våra konsterter.

Lokaler

Harpelever som går Studio eller Ensemblelinje undervisas i huvudsak i Kulturskolans lokaler på Danderydsgården, Noragårdsvägen 27. Harpaverkstad finns på Vasaskolan, Djursholm.

Instrument

Via Kulturskolan har du möjlighet att till en början hyra en harpa, du betalar då en terminshyra.

Information om att hyra instrument

Ämnesplan harpa

Har du frågor eller vill veta mer?
Kontakta vår harpalärare Ismahni Björkdotter

 

 

 

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.