Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Körsång ger framtidshopp

Choir Academy är en ideell ungdomsorganisation som har utvecklat en gratis körverksamhet. Organisationen har nått ut till över 1000 barn i mer än 30 skolor, fördelat till 4 städer och 2 länder.

Clara Folkebo, nu 18 år har varit elev på Danderyds kulturskola sedan hon var 7 år gammal. Nu är hon precis invald som ny styrelsemedlem i Riksförbundet Unga Musikanters förbundsstyrelse! RUM är ett av Sveriges största ideella ungdomsförbund med 35 000 medlemmar, 400 föreningar och 25 distrikt. I styrelsen blir Clara den yngsta styrelsemedlemmen. 

Clara har intensiva studier på gymnasiets sista år på VRG Jarlaplans estetiska program (sång), samtidigt som hon har sångundervisning på kulturskolan. Men inte nog med det, förra året startade hon Choir Academy, tillsammans med Nora Caroline Källersjö och James Lockowandt. De tre är från olika skolor i Stockholm, men musiken förde samman dem och de beslöt sig för att använda sin passion för att hjälpa andra.

Choir Academy arbetar helt  ideellt med integration genom körsång. Med fokus på en av de största utmaningarna i Sverige, integrationen av migranter och flyktingar in i det svenska samhället, riktar sig tjänsten främst till unga i multikulturella områden, där deras tjänst gör störst nytta och får störst uppskattning.

De lär ut typiska svenska barnsånger med tillhörande danssteg, helt gratis efter skoltid. Syftet är att få alla, oavsett bakgrund, att känna sig välkomna och integrerade i den svenska kulturen och det svenska samhället. Genom sångerna som lärs ut, får barnen på ett användbart och instruktivt sätt lära sig betydelsefull historia och svenska traditioner. Choir Academy hoppas att barnen ska skapa långvariga relationer med varandra och hitta en trygghet i musiken, liksom det svenska samhället.

Förutom att åka ut och sjunga på skolor, så gör de ett mailutskick till 600 skolor varje vecka. I det finns videoinstruktioner till lärare och föräldrar på hur man spelar sångerna på keyboard och lär ut dem till barnen.

Läs mer om Choir Academy på deras facebooksida!