Kultur- och musikskolor

Det finns flera fristående musikskolor och en kommunal kulturskola - Danderyds kulturskola - som erbjuder undervisning och kurser för både barn och vuxna i Danderyd.

Alice Moroz pianoskola

Skolan riktar sig till barn från 7 år och uppåt. Individuellt anpassad undervisning som syftar till att lära elever att fritt utrycka sig i pianospel. 

Adress: Borgenvägen 16, Danderyd
Mobil: 070-746 27 14

alice.moroz@gmail.com

Danderyds kulturskola

Kommunal verksamhet med kurser inom dans, bild, teater och musik, för barn och ungdomar upp till 20 år. Kulturskolans lokaler finns i  Danderydsgården, på Noragårdsvägen 27.

Danderyds kulturskola

Nordenfeltska musikskolan

Nordenfeltska Musikskolan i Stocksund drivs som en ideell förening. Här erbjuds undervisning för barn och vuxna i bland annat piano och synth, gitarr – akustisk, el och bas, sång – både klassiskt och modernt, pop- och rockensemble, blockflöjt, tvärflöjt, fiol, harpa, musikteori och singer/songwriting.

Nordenfeltska musikskolan

Norra akademien

Norra Akademien är en musikskola vid Mörby centrum, för såväl barn som vuxna. Här kan du lära dig sjunga och spela piano, keyboard, gitarr, elgitarr, bas, trummor och slagverk. Undervisningen är i första hand enskild men det finns även möjlighet att spela i ensemble.

Norra akademien

Opus Nordens musikskola

Opus Norden erbjuder bland annat körskola för barn och kurser i sång, piano, gitarr och komposition. Utbudet riktar sig till barn, vuxna och pensionärer.

Opus Norden

Studieförbundet vuxenskolan

Kurser i elgitarr, gitarr, elbas, piano och keyboard i Danderyds kommun. Ledarna har lång erfarenhet av egna musikkarriärer och undervisning.

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län

Östermalms musik- och kulturskola

Fristående verksamhet som erbjuder kurser i sång, piano och gitarr i Sätra ängskyrkan.

Östermalms musik- och kulturskola

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2021-11-02

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.