Vårt läsår

Här kan du se vilka datum för ledigheter och lov som gäller för terminen. Terminerna är också fyllda av flera traditioner som vi är stolta över och som bidrar till gemenskapen på skolan.

Läsårsdata

Här hittar du de läsårstider, ledigheter och lov som gäller för nuvarande och kommande terminer i Danderyds kommunala grundskolor.

Ledigheter och lov

Traditioner höst

Vänskapsdagar: Trygghetsgruppen och skolans Smajlisar arrangerar tre dagar i vänskapens tecken med olika roliga saker.

FN-dagen: Årskurs 5 och Atlanten håller i vårt gemensamma firande på FN-dagen

Spel opp: En gång per termin får vi lyssna till en konsert då elever från Danderyds kulturskola spelar.

Advent: Vi firar högtiden i Danderyds kyrka, där våra elever i årskurs 2 samt körer från årskurs 4-6 sjunger.

Lucia: Årskurs 3 gör det ”stora” Luciatåget som visas för hela skolan.

Julshow: Årskurs 4 sjunger och spelar ett traditionellt julspel.

Tomteorkestern: Vid lunch före jul underhåller tomteorkestern i matsalen.

Traditioner vår

Vårsång: Varje år sjunger vi in våren vid Valborg.

Tokroliga dagen: I samband med Sveriges nationaldag klär vi ut oss och har lekar på skolan, där alla är med. Eleverna i årskurs 6 leder Tokroliga dagen.

Skolavslutning: Vi har en högtidlig skolavslutning på skolgården med sång och fiolspel.