Till innehållet
language Översätt
close

Choose language in the dropdown below:

Skolköket på Kevingeskolan

Måltider tillagas i skolrestaurangen ”Livbojen” på Kevingeskolan. Här arbetar Carina tillsammans som är ansvarig för köket tillsammans med Radija.

Vi lagar mat från goda råvaror och köket är Krav-certifierat till 25 %. Ekologiska mejeriprodukter, ekologiskt ris, mjöl, krossade tomater och oftast pasta. Kött och kyckling är nästan alltid svensk och köttet är dessutom ofta, men inte alltid Krav-märkt. Fisken kommer alltid från hållbara bestånd.

Stort utbud

Vi är måna om att alla barn ska lära sig att äta enligt Livsmedelsverkets riktlinje ”tallriksmodellen” och därför har vi alltid ett stort salladsbord att välja ifrån med sex till tio olika sorters grönsaker. Vi försöker följa säsongen så långt det är möjligt och dagligen serverar vi någon sallad där bönor eller linser ingår. 

1-2 dagar/vecka serverar vi vegetariskta måltider, övriga dagar serveras alltid ett vegetariskt alternativ att välja på.  De elever som har allergier eller intoleranser mot olika livsmedel får naturligtvis sådan mat som de tål och så långt som det är möjligt smakar och liknar övriga elevers.

Mellanmål

Vi serverar även mellanmål varje dag till de barn som är inskrivna på fritidshemmen. Det består av osockrat oftast grovt bröd, pålägg eller fil/yoghurt naturell och osötade flingor, enligt Livsmedelsverkets rekommendation. Några gånger i veckan finns även grönsaker eller frukt till mellanmålet.

Ibland serverar vi ett lite festligare mellanmål exempelvis vaniljyoghurt, hemlagad mjölkdrink eller fruktyoghurt. 

Väl mött i Livbojen!

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Vi är Krav-certifierade

I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. 

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.