Till innehållet
Översätt

No translation right now

We are experiencing some technical problems with the Google translate functionality at the moment and are investigating.

Välkommen till Mörbyskolan!

Mörbyskolan är en 7-9-skola med drygt 500 elever. Skolan är belägen nära Danderyds sjukhus med goda kommunikationer, men har samtidigt nära till både grönområden och vatten. På Mörbyskolan arbetar vi efter mottot “Kunskap och hjärta”.

Mörbyelever framgångsrika i International Language Competition

Ofta kan vi hylla våra elever för att de är så duktiga i matematik- och no-tävlingar. Nu kan vi också hylla dem för att de är duktiga i språk. Vid regionfinalerna i International Language Competition placerade sig tyskeleverna Ana i 9B och Carl i 9F, på andra plats. Franskeleverna Saga i 9A och Yuna i 9B placerade sig på sjätte plats. Stort grattis säger vi till våra duktiga elever!

International Language Competition

Välkommen till Mörbyskolan!

Nyfiken på hur vi har det? Titta på filmen till vänster så får du en inblick i en fantastisk skola.

Dansa för livet - ett hyllat initiativ

För sitt arbete att förebygga psykiska ohälsa och deltagandet i "Dansa för livet" har Mörbyskolan tilldelats "Skola 2023" på 25 000 kr ur Maya och Bertil Falcks Stiftelser. "Dansa för livet" är ett intiativ av Tim Bergling Foundation, där 50 000 elever från olika skolor i Sverige dansade för att uppmärksamma elevers psykiska hälsa.

Mörbyskolan - högsta meritvärde!

I våras nådde Danderyds kommuns årskurs 9-elever bästa betygsresultat i landet, bland de kommunala skolorna. I kommunen ligger Mörbyskolan i topp. Det visar Skolverkets statistik över slutbetyg för läsåret 2022/23. - Det är resultatet av att vi har fantastiska lärare och elever. Att de varje dag kämpar för att nå så höga resultat. Det är inget som kommer av sig själv, säger rektor Isabel Rodriguez om resultatet.

Högsta meritvärde