Mörbyskolan

Mörbyskolan

Kunskap och hjärta!

Snart dags för er som går i åk 6 att välja skola!

Lördagen den 19 januari 2019 har vi öppet hus och då kan du komma hit med dina vårdnadshavare och se hur vi har det på Mörbyskolan. Vill du ha en liten förtitt så se på filmen om Mörbyskolan här nedanför. På öppet hus slår vi upp dörrarna 10:30-13:00. Vi kommer att ha informationsträff i vår fina idrottshall 11:00, då du kan lyssna på rektor, lärare och elever som berättar om hur det är att gå på Mörbyskolan.

Är du extra intresserad av matematik? Du vet väl att vi har en spetsutbildning som du kan ansöka till? Det gäller för alla matematikintresserade elever, inte bara från Danderyd, Mörbyskolan har sedan 2012 en spetsutbildning med intag från hela landet. Har du betyg A eller B i julbetyget i åk 6 och tar med ett rekommendationsbrev från din nuvarande lärare är du välkommen att skriva ett antagningsprov måndagen den 21 januari 2019 kl. 9:00-11:00.

Du kan ansöka om plats på Mörbyskolan i www.danderyd24.se mellan 8/1-7/2

 

Mörbyskolan är en 7-9 skola med ca 450 elever. Vi är belägna nära Danderyds sjukhus med goda kommunikationer men har samtidigt nära till både grönområden och vatten.

I november 2016 gjorde Qualis en kvalitetsgranskning av Mörbyskolan. Vi är väldigt stolta över resultatet! De granskade bl.a kunskaper och färdigheter, normer och värden, arbetssätt och lärarroll, organisation, kompetens, delaktighet totalt elva olika kvalitetsområden. Elever, lärare, övrig personal, skolledning och föräldrar blev djupintervjuade. Granskarna var med på många lektioner under granskningen, och i flera veckor innan hade de tittat igenom alla våra dokument. Resultatet blev det bästa någonsin i Danderyds kommun och det bästa så här långt på någon skola i Sverige under läsåret 2016/17. Så vi har all anledning att vara stolta och glada! Läs granskningsrapporten här:

Qualis Granskningsrapport 2016

Öppet hus 2019

Tack till alla som kom på öppet hus och alla elever som var med och gjorde dagen så lyckad!

Du kan göra ditt skolval på Danderyd24.se fram t.o.m 7/2-19

 

 

Studera på Mörbyskolan

 

Nyheter