Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Välkommen till Mörbyskolan!

Mörbyskolan är en 7-9-skola med drygt 500 elever. Skolan är belägen nära Danderyds sjukhus med goda kommunikationer, men har samtidigt nära till både grönområden och vatten. På Mörbyskolan arbetar vi efter mottot “Kunskap och hjärta”.

Till dig som börjar sjuan på Mörbyskolan i höst!

Varmt välkommen att besöka oss den 4 juni, då du får möjlighet att träffa lärare och andra elever som börjar hos oss i höst. Du har fått ett välkomstbrev hemskickat av vår rektor. Att du kommer till en bra skola kan vi garantera, efter att nyligen ha fått ett kvalitetsbesked från Skolinspektionen!

Skolinspektionens granskningsbeslut

Välkommen till Mörbyskolan!

Nyfiken på hur vi har det? Titta på filmen till vänster så får du en inblick i en fantastisk skola.

Dansa för livet - ett hyllat initiativ

För sitt arbete att förebygga psykiska ohälsa och deltagandet i "Dansa för livet" har Mörbyskolan tilldelats "Skola 2023" på 25 000 kr ur Maya och Bertil Falcks Stiftelser. "Dansa för livet" är ett intiativ av Tim Bergling Foundation, där 50 000 elever från olika skolor i Sverige dansade för att uppmärksamma elevers psykiska hälsa.

Mörbyskolan - högsta meritvärde!

I våras nådde Danderyds kommuns årskurs 9-elever bästa betygsresultat i landet, bland de kommunala skolorna. I kommunen ligger Mörbyskolan i topp. Det visar Skolverkets statistik över slutbetyg för läsåret 2022/23. - Det är resultatet av att vi har fantastiska lärare och elever. Att de varje dag kämpar för att nå så höga resultat. Det är inget som kommer av sig själv, säger rektor Isabel Rodriguez om resultatet.

Högsta meritvärde