Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Lokal ishockeyprofil

En lokal ishockeyprofil (LIU) är en samverkansform mellan en skolhuvudman och en eller flera ishockeyföreningar och vänder sig till ishockeyintresserade ungdomar inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde. Mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundets Utvecklingsavdelning och Hockeygymnasieutskottet och skall uppfyllas vid den verksamhet som har klassificerats som rekommenderad lokal ishockeyprofil.

Studera med Lokal IshockeyProfil (LIU) på Danderyds Gymnasium

Studera på Danderyds Gymnasium - och bli en än bättre hockeyspelare!

Spelare födda år 2005 (killar och tjejer) får nu chansen att kombinera högklassig gymnasiestudier med sin elitsatsning på ishockey. Det spelar ingen roll vilken klubb du spelar i idag, alla hockeyspelare är välkomna att söka.

Isträningarna som ingår i gymnasiestudierna kommer att vara 2-3 gånger i veckan under ledning av Sportchef Krister Falk och Ola Kahem (målvaktstränare). Träningarna kommer att ske förmiddagar i Stockhagens ishall i Stocksund. Skolans ordinarie undervisning är anpassad och schemalagd hockeyutbildning sker på morgnar. På morgonträningarna ligger fokus på individuell utveckling, teknik, smidighet och styrka. På kvällen tränar man med laget och använder sina individuella färdigheter för att maximalt utveckla sin potential som hockeyspelare i ett större sammanhang.

Följande treåriga program kan du kombinera med hockeyinriktningen:

  • Ekonomiprogrammet internationell ekonomi
  • Ekonomiprogrammet inriktning kreativ marknadsföring
  • Naturvetenskapliga programmet inriktning natur
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende fördjupning ledarskap
  • Teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling

LIU Ekonomiprogrammet poängplan

LIU Samhällsvetenskapsprogrammet poängplan

LIU Naturvetenskapsprogrammet poängplan

LIU Teknikprogrammet poängplan

Intagning till programmen på Danderyds Gymnasium kommer att ske via meritpoäng och inte på sportsliga meriter. Senaste ansökningsdag är samma som för det vanliga gymnasievalet.

SDE Hockey kommer att ha ett informationsmöte tillsammans med Danderyds Gymnasium och Danderyds Gymnasium kommer att ha öppet hus (båda datumen meddelas senare) om du vill veta mer.

För ytterligare frågor, kontakta

Jonas Bergdahl Lindkvist, idrottslärare på Danderyds Gymnasium:
Mobil: 073-500 10 75
E-post: Jonas.BergdahlLindkvist@danderyd.se

Krister Falk, sportchef SDE Hockey:
E-post: sportchef@sdehockey.se