Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Spetsutbildning i matematik

Länets främsta matematikutbildning för gymnasieungdomar.

På Danderyds gymnasium är vi mycket stolta över vår spetsutbildning i matematik. Det finns idag 20 teoretiska spetsutbildningar i Sverige som har blivit beviljade av Skolverket. Av dessa är vår spetsutbildning den enda i Stockholms län som är inriktad på matematik.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om spetsutbildningar.

Spetsutbildningar i Sverige

Vi jobbar med att låta våra elever fördjupa sig i matematiken, och längtar du efter att utmana ditt matematiska tänkande har du kommit rätt. Redan första året läser du förutom Ma1c och Ma2c fördjupade kurser såsom matematik 5 och matematikspecialisering. Som en följd av den gedigna undervisningen ser vi att våra elever når ständiga framgångar i både nationella och internationella matematik- och programmeringstävlingar samt i sina vidare studier.

Vill du gå på en skola där du får gedigna matematikkunskaper, träffa andra elever du kan prata matematik med och få möjlighet att vidga dina begrepp är du varmt välkommen till oss. Du som söker denna utbildning kallas till en heldag för antagningsprov där vi testar dina baskunskaper och din problemlösningsförmåga i matematik. Resultaten på dessa prov samt dina betyg från åk 9 ligger till grund för antagningen.

Antagningsprov

Du kallas till antagningsprov 2020 den 9:e Mars. Provet består av två delar, basprovet som testar grundläggande baskunskaper och problemlösningsprov. Elever från hela landet är välkomna att söka denna utbildning, den är alltså riksrekryterande. Du som söker kommer att kallas till en heldag för antagningsprov där vi testar dina baskunskaper och din problemlösningsförmåga i matematik. Resultaten från dessa prov samt dina betyg från åk 9 ligger till grund för antagningen.

Ulf Backlund

08-568 913 26