Till innehållet
Översätt

No translation right now

We are experiencing some technical problems with the Google translate functionality at the moment and are investigating.

En elev berättar

Caroline Olsmats som gått på spetsutbildning matematik innan berättar om tiden på och efter gymnasiet.

Berätta kort om vem du är och vad du gör just nu?


Mitt namn är Caroline och jag studerar till civilingenjör i Industriell ekonomi på Lunds universitet. Vid sidan av plugget är jag engagerad som business manager för Teknologkårens kvinnliga nätverk Athena och ledare i löpargruppen Runacademy. I höst ska jag även hjälpa förstaårselever med studierna som övningsledare. Utöver det läser jag utbildningen Utveckling av eTjänster, på distans på Högskolan Dalarna. Om jag har en lugn stund över gillar jag att vistas i naturen, bjuda över vänner på fika eller pyssla med något kreativt projekt i min lägenhet.


Vilket programoch vilka år gick du på Danderyds gymnasium?


Jag läste matte spets-inriktningen på naturvetenskapslinjen, från 2016 till 2019. Jag kom dock in lite senare på hösten än de andra då jag valde att byta från ett annat gymnasium. Då hade jag redan gjort
antagningsprovet och intervjun för att komma in på Danderyds gymnasium, så när jag hörde av mig till skolan i november välkomnade de mig direkt.


När du ser tillbaka på din gymnasietid, vad för kunskap och
erfarenheter tycker du att du fickmed dig?


Från undervisningen har jag framförallt tagit med mig förmågan att resonera logiskt och självständigt lösa problem. Matteundervisningen på spets-programmet på Danderyds gymnasium liknar den på universitetet i och med att man själv får anteckna det läraren säger. Detta, tillsammans med att vi läste ett par extra mattekurser, gav mig ett skönt försprång på universitetet. Sedan har jag fått många fina vänner som jag hoppas kunna hålla kontakten med!

Formade dina gymnasieår din sysselsättning efter studierna tycker du?

Ibland funderar jag på om jag hade hamnat där jag är idag om jag valt en annan gymnasieutbildning. Det är förstås svårt att veta, men troligtvis är svaret nej. Gymnasietiden är en avgörande tid i livet och under de
tre gymnasieåren hinner man utvecklas mycket som person. Efter studenten förväntas man ta steget ut i vuxenlivet vilket inte alltid är helt lätt, men med ett bra stöd i ryggen var jag redo att testa mina vingar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.